2020-12-24 13:37:48
Φωτογραφία για Τούρκοι πέτυχαν τζακ ποτ: Βρήκαν στα χωράφια τους χρυσό… αξίας $6 δισ.
Ένας Τούρκος παραγωγός λιπασμάτων αναμένει να αποκομίσει κέρδη 6 δισ. δολαρίων από μια πρόσφατη ανακάλυψη χρυσού, η οποία μπορεί να του να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του, με την ίδρυση μιας ισλαμικής τράπεζας. Πρόκειται για κέρδη πέντε φορές περισσότερα από τις ετήσιες πωλήσεις της Gubretas, η οποία τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ότι βρήκε 3,5 εκατ. πλάκες […]

Ένας Τούρκος παραγωγός λιπασμάτων αναμένει να αποκομίσει κέρδη 6 δισ. δολαρίων από μια πρόσφατη ανακάλυψη χρυσού, η οποία μπορεί να του να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του, με την ίδρυση μιας ισλαμικής τράπεζας.

Πρόκειται για κέρδη πέντε φορές περισσότερα από τις ετήσιες πωλήσεις της Gubretas, η οποία τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ότι βρήκε 3,5 εκατ. πλάκες χρυσού αξίας περίπου 6 δισ. δολαρίων.

Ο Φαχρετίν Πουραζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του συνεταιρισμού Gubretas, γνωστό και ως Tarim Kredi, δήλωσε ότι το πολύτιμο μέταλλο θα εξορυχθεί από το 75% των ιδιοκτητών των γεωργικών πιστωτικών συνεταιρισμών με τη βοήθεια εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, ωστόσο δεν αποκάλυψε το χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο θα διανεμηθούν τα κέρδη.


Στην Τουρκία, η αγορά χρυσού αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως, καθώς πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους καταναλωτές του πολύτιμου μετάλλου στον κόσμο. Συχνά, χρησιμοποιείται ως μανδύας οικονομικής προστασίας σε περιόδους υποτίμησης και πληθωρισμού νομισμάτων, ενώ είθισται να το προσφέρουν ως δώρο σε γάμους ή τελετές περιτομής.

Τα τρία τέταρτα των εσόδων θα διατεθούν στο Tarim Kredi, το οποίο θα χρησιμοποιήσει τα μετρητά για τον «μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο στόχο της ίδρυσης τράπεζας συμμετοχής», δηλαδή την ίδρυση μιας ισλαμικής τράπεζας, με σκοπό την στήριξη στον Προέδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επεκτείνει τη χρηματοδότηση σύμφωνα με τη Σαρία, η οποία αντιπροσωπεύει μόνο περίπου το 5% των δανείων στη χώρα.

Ως μέρος της διαδικασίας εξερεύνησης χρυσού, η Gubretas, ίδρυσε μονάδα εξόρυξης τον Απρίλιο, οπου στην πόλη Σόγκουτ βρέθηκαν 1,92 εκατ, πλάκες χρυσού, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι προβλέπεται να εξορυχθούν άλλες1,6 εκατ. πλάκες στο άμεσο μέλλον ουγγιές.

Ο Gubretas εκτιμά ότι θα υπάρξουν περίπου 400 εκατ. δολάρια σε επενδυτικό κόστος και οι συνομιλίες με εγχώριες και ξένες εταιρείες σχετικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της εταιρείας θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.

Στον απόηχο της είδησης, οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 21%, 6 μονάδες παραπάνω σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθιστώντας τη δεύτερη με τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη αναφοράς Borsa Istanbul 100 Index.

Το ορυχείο έχει μέση ποιότητα μεταλλεύματος 8,6 γραμμάρια ανά τόνο, καθιστώντας το έργο «υψηλού κέρδους», ενώ για το μέγεθος του έργου η Gubretas ανακοίνωσε την άμεση πρόσληψη επιπλέον 1000 ατόμων. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ