2020-12-25 06:42:48
Φωτογραφία για Βρετανοί μετά την ιστορική συμφωνία για το Brexit: Είμαστε ανακουφισμένοι, είναι χριστουγεννιάτικο δώρο
«Θα προτιμούσα να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά νιώθω ανακούφιση που τελείωσε και πρέπει να γυρίσουμε σελίδα», λέει πολίτης της Βρετανίας μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε Ανακουφισμένοι ή απαισιόδοξοι, οι Βρετανοί ελπίζουν σήμερα ότι η εμπορική συμφωνία μετά το Brexit που επιτεύχθηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα είδος «χριστουγεννιάτικου δώρου», θα επιτρέψει να γυρίσουν τη σελίδα στο Brexit μια για πάντα.

«Είναι ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο για τη χώρα ώστε να τελειώσει με όλο αυτό», δήλωσε ο Ντέιβιντ 'Ασμπι, 62 ετών, άνεργος, κάτοικος της πόλης Μπόστον, ένθερμος υποστηρικτής του Brexit, στην ανατολική ακτή της Αγγλίας.

«Νομίζω ότι είναι ένα ωραίο μακροπρόθεσμο χριστουγεννιάτικο δώρο. Πιστεύω ότι αυτό κράτησε πάρα πολύ καιρό». Ο 'Αντι Φιντς, άλλος κάτοικος της μικρής πόλης, όπου το ποσοστό υπέρ του Brexit ήταν ένα από τα υψηλότερα της χώρας στο δημοψήφισμα του 2016, είναι πιο απαισιόδοξος.


«Δεν νομίζω ότι θα είναι καλό. Δεν νομίζω ότι ήταν καλή ιδέα κατά πρώτο λόγο να φύγουμε από την ΕΕ», εξηγεί.

«Στο τέλος, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας, είτε είναι οι διπλανές τοπικές αρχές είτε οι διπλανές χώρες. Λειτουργεί καλύτερα όταν συνεργαζόμαστε», δήλωσε ο Πολ Σκίνερ, ο οποίος ηγείται του τοπικού συμβουλίου του Μπόστον. Στο Λονδίνο επίσης επικρατεί ανακούφιση.

«Η απουσία συμφωνίας θα ήταν καταστροφή», δήλωσε ο Σέιν Ο' Νιλ, ο οποίος είναι «πολύ χαρούμενος που υπάρχει συμφωνία», παρότι «λυπημένος» που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα προτιμούσα να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά νιώθω ανακούφιση που τελείωσε και πρέπει να γυρίσουμε σελίδα», είπε.

Για τον Χάρι Βίνσεντ, «είναι ανακούφιση» που υπάρχει συμφωνία «μετά όλα αυτά τα χρόνια» δύσκολων διαπραγματεύσεων και αβεβαιότητας.

Αναρωτιέται όμως: θα είναι καλύτερη αυτή η συμφωνία από ό,τι θα πρόσφερε η συμμετοχή στην ΕΕ;

«Οι συμβιβασμοί που κάναμε, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να επιτευχθεί συμφωνία, με κάνουν να αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο». Αυτός ο 21 ετών φοιτητής λυπάται που δεν είχε λόγο στο δημοψήφισμα τον Ιούνιο του 2016 για το Brexit, επειδή τότε ήταν πολύ μικρός για να ψηφίσει.

Ο Χιου Ρόουλαντς, επίσης φοιτητής, λέει ότι η συμφωνία θα φέρει σε κάποιους «ανακούφιση» που περίμεναν μετά τη δύσκολη φετινή χρονιά η οποία σημαδεύτηκε από την πανδημία, ένα είδος «μεγάλου χριστουγεννιάτικου δώρου», που ακυρώθηκε για πολλούς Βρετανούς λόγω του ιού. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ