2020-12-25 06:54:11
Φωτογραφία για Γαλλία-Βρετανία: Παραμένουν μέχρι τις 6 Ιανουαρίου οι περιορισμοί στις μετακινήσεις
 Μόνο Γάλλοι και Βρετανοί υπήκοοι με μόνιμη διαμονή στη Γαλλία θα μπορούν να διασχίζουν τα βρετανο-γαλλικά σύνορα

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Γαλλία θα παραμείνουν τουλάχιστον έως τις 6 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, εξαιτίας της εμφάνισης μιας νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού που προκάλεσε τον εγκλωβισμό χιλιάδων φορτηγών στο Ντόβερ.

«Τουλάχιστον έως τις 6 Ιανουαρίου 2021, θα παραμείνει σε ισχύ μια διάταξη που περιορίζει την επαναφορά των ροών μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών έκλεισαν επειγόντως την Κυριακή και μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει μόνο για ορισμένες λίγες περιπτώσεις, όπως για Γάλλους που επιθυμούν να επαναπατριστούν. Χιλιάδες Ευρωπαίοι οδηγοί φορτηγών παραμένουν εγκλωβισμένοι για τέταρτη μέρα κοντά στο βρετανικό λιμάνι του Ντόβερ.


Οι μετακινήσεις μεταξύ των δύο χωρών θα επανέλθουν σταδιακά, αλλά θα είναι περιορισμένες. Μόνο Γάλλοι υπήκοοι και Βρετανοί υπήκοοι με μόνιμη διαμονή στη Γαλλία, άτομα που θέλουν να διέλθουν μέσω της Γαλλίας για να ταξιδέψουν προς τον τόπο κατοικίας τους σε κράτος μέλος της ΕΕ και εκείνοι που μετακινούνται για επαγγελματικούς λόγους, θα μπορούν να διασχίζουν τα βρετανο-γαλλικά σύνορα.

Πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα ταξιδιωτικό πιστοποιητικό και ένα αρνητικό τεστ PCR, που να έχει γίνει εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρησή τους, τόνισε σε διευκρινίσεις του το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει επίσης να έχουν υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση που να πιστοποιεί ότι δεν έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα της Covid-19. Υπό πίεση, οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι οι διασυνοριακές σιδηροδρομικές και θαλάσσιες συνδέσεις θα συνεχιστούν την Παρασκευή, ενώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς παραμένουν παραδοσιακά σε ακινησία στο Ηνωμένο Βασίλειο την ημέρα των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών, περίπου 6.000 βαρέα φορτηγά οχήματα περίμεναν έως νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης για να διασχίσουν τα σύνορα, συμπεριλαμβανομένων 3.750 οχημάτων που ήταν σταθμευμένα στο παλιό αεροδρόμιο του Μάνστον, όπου οι οδηγοί μπορούν να υποβληθούν σε τεστ, ενώ άλλα οχήματα σχημάτιζαν μεγάλες ουρές στους δρόμους του Κεντ.

Περίπου 2.364 οδηγοί φορτηγών είχαν εξεταστεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι, τρεις από τους οποίους διαγνώσθηκαν θετικοί, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ