2020-12-26 14:09:07
Φωτογραφία για Φως στο τούνελ από τα εμβόλια - Μόνο όταν κλείσαμε τα σχολεία σταθεροποιήθηκε η κατάσταση
«Tα αποτελέσματα της χαλάρωσης που ενδέχεται να υπάρξει στις γιορτές θα φανεί σε 15 ημέρες», ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε το κλείσιμο των σχολείων στην μείωση των ημερησίων κρουσμάτων, μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποίεται η κατάσταση...Θα το εξετάσει η Επιτροπή αρχές Ιανουαρίου που θα έχει στοιχεία», εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος μέσα από την πρωινή εκπομπή του OPEN. Παράλληλα διευκρίνισε ότι «θα υπάρξει προτεραιότητα να ανοίξουν σχολεία όπως κι άλλες δραστηριότητες μετά για να λειτουργήσει η κοινωνία».

Υπενθυμίζεται πως κάτι τέτοιο επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως αποτελεί προτεραιότητα η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Επιπλέον, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι το ιατρικό προσωπικό έχει αρχίσει να εξαντληθεί, «γιατί δουλεύουν πολύ καιρό πάνω από τις δυνατότητές τους», με τον αριθμό των διασωληνωμένων να μειώνεται με αργούς ρυθμούς.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της χαλάρωσης που ενδέχεται να υπάρξει στις γιορτές θα φανεί σε 15 ημέρες, ενώ για την άφιξη των πρώτων εμβολίων στην Ελλάδα επεσήμανε ότι «τα εμβόλια τώρα είναι πραγματικότητα και το φως στο τούνελ πραγματικό».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ