2020-12-27 18:36:50
Φωτογραφία για Ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα
 Πρεμιέρα για τους εμβολιασμούς στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ελλάδα πήρε τη σκυτάλη από την Ιταλία, την Ισπανία, την Τσεχία αλλά και την Κύπρο, όπου οι πρώτοι πολίτες εμβολιάστηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής. 

Οι πρώτοι εμβολιασμοί λαμβάνουν χώρα σε πέντε Νοσοκομεία της Αττικής: « Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας.

Συγκεκριμένα στις 13:00 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εμβολιασμός για τον Covid-19 στη χώρα μας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Επρόκειτο για  τη νοσηλεύτρια ΜΕΘ Ευσταθία Καμπισιούλη.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή η επιλογή μου να εμβολιαστώ πρώτη ως Ελληνίδα και γυναίκα, και πρώτη ως νοσηλεύτρια κατά της covid-19», δήλωσε στην ΕΡΤ η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Στο πρόσωπο μου τιμάται σήμερα όλος ο νοσηλευτικός κλάδος, αλλά και όλη η υγειονομική οικογένεια. Αποτελεί αυτή η τιμητική επιλογή μία αναγνώριση στο έργο και την προσφορά μας».


Προσέθεσε ότι αισθάνεται πολύ τυχερή που «ηγείται» αυτής της προσπάθειας και εξέφρασε την ελπίδα από σήμερα να ξεκινήσει μια καινούργια σελίδα. «Ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, έχουμε όμως ακόμα πολύ δρόμο. Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμαι πιστά τα μέτρα, και να είμαστε συνεπείς στον στόχο μας, ώστε να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας», είπε και προέτρεψε το παράδειγμά της να το ακολουθήσουν όλοι οι υγειονομικοί.

Στη συνέχεια εμβολιάστηκε ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Λίγο μετά τις 14:00 ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός της Πρώτης Πολίτη της χώρας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσήλθε στον "Ευαγγελισμό", όπου την υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και αφού ακολουθήθηκε η διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολλο εμβολιάσθηκε, ενώ θα παραμείνει σε χώρο του νοσοκομείου και το αναγκαίο χρονικό διάστημα, για λόγους ασφαλείας.

«Τα φετινά Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά από τον εμβολιασμό της και τόνισε:

«Δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γι΄αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών».

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος, με τον εμβολιασμό «θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να αναπτύσσουμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Ευρώπη απέδειξε σήμερα ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης και ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι «πέρα από το έργο που προσφέρουν όλο αυτόν τον καιρό, και για το οποίο ποτέ πραγματικά δεν θα μπορέσουμε να τους ευχαριστήσουμε όσο τους αναλογεί, θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού, να μπορέσουν να το υλοποιήσουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Στο νοσοκομείο "Αττικόν" έφθασε λίγο μετά τις 14:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να εμβολιασθεί κατά της covid-19. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τον συνόδευε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ακολούθησε τη διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολλο, συμπληρώνοντας το σχετικό έγγραφο, εμβολιάσθηκε και στη συνέχεια μετέβη σε αίθουσα αναμονής, όπου θα παραμείνει για 15 λεπτά, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, για λόγους ασφαλείας.

«Σπουδαία ημέρα για την επιστήμη και την ΕΕ, που κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ιδία ημέρα σε όλες τις χώρες κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του από το νοσοκομείο “Αττικόν”, μετά τον εμβολιασμό του κατά την covid-19.

«Σήμερα όλοι μας χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινάει το δύσκολο εγχείρημα του εμβολιασμού του πληθυσμού», προσέθεσε τονίζοντας πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Ανέφερε ότι σήμερα θα εμβολιασθούν επίσης και οι πρώτοι υγειονομικοί, «τους χρωστάμε τόσα πολλά, έτσι δίνουν το παράδειγμα αλλά παραμένουν και ασφαλείς», σημείωσε.

«Καθώς ο εμβολιασμός θα προχώρα και θα διαπιστώνουμε πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, οι καχύποπτοι συμπολίτες μας θα πείθονται πως αυτό είναι το σωστό» είπε ο πρωθυπουργός

«Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας και να πάρει ξανά μπροστά η οικονομική δραστηριότητα», τόνισε προσθέτοντας πως όλα αυτά θα γίνουν πράξη εντός του επομένου 6μηνου και προέτρεψε: «200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ας γράψουμε και εμείς τη δική μας ιστορία»
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ