2020-12-28 00:26:34
Φωτογραφία για Δρ. Φάουτσι: Τα χειρότερα έρχονται για την πανδημία μετά τις γιορτές
Μιλώντας στο CNN, ο επικεφαλής της συμβουλευτικής ομάδας του Τζο Μπάιντεν για την πανδημία και λοιμωξιολόγος, Δρ. Άνθονι Φάουτσι, δήλωσε ότι τα χειρότερα έπονται όσον αφορά τον κορονοϊό, ειδικά μετά την εορταστική περίοδο. 

Όπως εκτίμησε, "βρισκόμαστε σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Και αυτό γιατί δεν πρέπει να πιέσουμε περισσότερο το σύστημα υγείας, μιας και είναι πολύ πιθανό να δούμε αύξηση των κρουσμάτων μετά την Πρωτοχρονιά, λόγω του συνωστισμού που συνηθίζεται σε τέτοιες περιόδους".

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός επιδημιολόγος εμβολιάστηκε στις 22 Δεκεμβρίου για τον κορονοϊό.

Ο Φάουτσι έχει επιλεγεί από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ως σύμβουλός του για την Covid-19, ενώ ήταν και μέλος της ομάδας διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης που συνέστησε ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Φάουτσι ήταν από τους πρώτους Αμερικανούς που έλαβαν, μπροστά στις κάμερες, την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, το οποίο διευθύνει ο ίδιος από το 1984. Το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε για χρήση στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ