2020-12-28 20:43:53
Φωτογραφία για Σύμβουλος Ερντογάν: «Οι Αμερικανοί φοβούνται μήπως τα τουρκικά drones ρίξουν ρουκέτες πάνω στα κεφάλια τους»
 Νέοι λεονταρισμοί κατά των ΗΠΑ με αφορμή την επιβολή κυρώσεων για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία Νέοι λεονταρισμοί κατά ΗΠΑ από τον Μεσούτ Χακκί Τζασίν, σύμβουλο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής.

Στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, ο Τζασίν αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ισχυροποίησης της τουρκικής οικονομίας, ειδικά εφόσον τεθούν σ’ εφαρμογή οι κυρώσεις CAATSA από τις ΗΠΑ. Ο ίδιος επεσήμανε πως η Τουρκία έχει πετύχει ν’ αλλάξει «τη δυναμική των χερσαίων ενόπλων τακτικών μάχης», που έχουν αναγκάσει τους Αμερικάνους ν΄ αλλάξουν τακτική για να μη ρίξουν «τα τουρκικά drones ρουκέτες πάνω στα κεφάλια τους».

Δήλωσε συγκεκριμένα ο σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν: «Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό (ανάπτυξη πολεμικής τεχνολογίας) χωρίς μια (καλή) οικονομία. Οπότε έχουμε χρήματα. Αυτό είναι το πρώτο. Δεύτερον, αν οι κυρώσεις CAATSA επιβληθούν στην Τουρκία, έχουμε χρήματα στην τσέπη μας μόνιμα
. Αλλά το σημαντικότερο είναι πως η Τουρκία άλλαξε τη δυναμική των χερσαίων ενόπλων τακτικών μάχης. Το γερμανικό υπουργείο Αμύνης και το Πεντάγωνο, μιλούν για αυτό. Οι Αμερικανοί αλλάζουν τις τακτικές μάχης από φόβο μήπως τα τουρκικά drones ρίξουν ρουκέτες πάνω στα κεφάλια τους. Και υπάρχει και κάτι ακόμη. Η Τουρκία πέτυχε ένα εξαιρετικό Know how για τις μελλοντικές υβριδικές μάχες. Απέκτησε αυτήν την ικανότητα στο πεδίο».

Το θέμα ανέδειξε και ο αυτοεξόριστος -στη Σουηδία- Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, διαχειριστής της ανεξάρτητης ιστοσελίδας «Nordic Monitor». Ο Μποζκούρτ και το «Nordic Monitor» και ο διαχειριστής του, αποτελούν «κόκκινο» πανί για τον Ερντογάν, λόγω σοβαρών αποκαλύψεων που προβαίνει δημοσιοποιώντας απόρρητα τουρκικά έγγραφα και όχι μόνο. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ