2020-12-29 12:39:23
Φωτογραφία για Τσαβούσογλου: «Ελλάδα και Κύπρος στοχοποιούν την Τουρκία»
Διάλογο μόνο με χώρες που διατηρεί διπλωματικές σχέσεις η Άγκυρα

Την Ελλάδα και την Κύπρο κατηγόρησε για στοχοποίηση της Τουρκίας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας πως η Άγκυρα επιθυμεί να λύσει με διάλογο τις διαφορές που υπάρχουν στην περιοχή.

Σχολιάζοντας την Δευτέρα τις εξελίξεις στη Λιβύη, που η ένταση ανάμεσα αρχίζει και πάλι ν’ ανεβαίνει, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις διαφωνίες που υπάρχουν για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, μ’ Αίγυπτο, Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ. Ο ίδιος, απαντώντας έμεσα, επανέλαβε πως η Τουρκία συζητάει μόνο με χώρες που διατηρεί διπλωματικές σχέσεις, κάτι που δε συμβαίνει με την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε με όλες τις παράκτιες χώρες με τις οποίες έχουμε διπλωματικές σχέσεις. Μετά από διαπραγματεύσεις σχετικά με τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μας με τη Λιβύη, υπογράψαμε μνημόνιο συμφωνίας. Παρόλα αυτά η Ελλάδα δεν θέλει να συναντηθεί μαζί μας. Οι Ελληνοκύπριοι δεν συνομιλούν με τους Τουρκοκύπριους. Το αντίθετο, η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και η κυβέρνηση της Ελλάδας εισήλθαν σε μια οδό στοχοποίησης της Τουρκίας και της Βόρειας Κύπρου», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ