2020-12-29 12:41:26
Φωτογραφία για Bloomberg: Η Volkswagen μετατρέπει την Αστυπάλαια σε «πράσινο» κόμβο κινητικότητας
Στις επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα από μεγάλους κολοσσούς έκανε αφιέρωμα το Bloomberg, με αφορμή την απόφαση της Volkswagen να μετατρέψει την Αστυπάλαια σε «πράσινο νησί».

«Η Ελλάδα γίνεται ένας επενδυτικός προορισμός για έναν αριθμό από μεγάλους γίγαντες» δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, υπενθυμίζοντας μια σειρά επενδύσεων από την Pfizer, την Microsoft, την Cisco. «Περιμένουμε κι άλλους να ακολουθήσουν» πρόσθεσε, επικαλούμενος την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή αλλά και την οικονομική ανάκαμψη ,σημειώνοντας ότι η χώρα θέλει να υλοποιήσει τα επενδυτικά σχέδια.

Η Volkswagen θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό έργο στην Αστυπάλαια, για να υπάρξει κλιματική ουδετερότητα. Αυτό που θα δημιουργηθεί «φέρνει στο σήμερα μια εικόνα του μέλλοντος» είπε ο κ. Φραγκογιάννης.

«Μετατρέπουμε τη χώρα σε ένα μέρος όπου ο ηλεκτρισμός, η ηλεκτροκίνηση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη», τόνισε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στις άνευ προηγουμένου αλλαγές που έφερε η πανδημία.

«Ο τουρισμός υπέφερε, αναμένουμε τη στιγμή που ο κόσμος θα ταξιδέψει ξανά», είπε, σημειώνοντας ότι πέραν του συγκεκριμένου τομέα, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο στην περιοχή. Το καλοκαίρι, ανέφερε, η χώρα αναμένει ότι θα μπορέσει να ανακτήσει ένα μερίδιο από τον ένδοξο τουρισμό του παρελθόντος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ