2020-12-29 22:25:03
Φωτογραφία για Χαλκίδα: Τα λάθη που «πρόδωσαν» τους δολοφόνους του επιχειρηματία
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Νοεμβρίου ο γνωστός επιχειρηματίας και σχεδιαστής Νίκος Τσακανίκας βρέθηκε άγρια δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του στη Χαλκίδα. Η μητέρα του και η αδερφή του τον αναζητούσαν για ώρες γιατί δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Στην αστυνομία σήμανε άμεσα συναγερμός για τον εντοπισμό των δολοφόνων του. Μετά από την αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες οι δύο αλλοδαποί, με την αστυνομια να δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τους. Και οι δυο δραστες φαίνεται πως στην προσπάθεια τους να γίνουν.... σκιές του εαυτού τους και να εξαφανιστούν υπέπεσαν σε μοιραία λάθη, τα οποία οδήγησαν στη σύλληψη τους.

Το χρονικό των συλλήψεων των αλλοδαπών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στη σύλληψη του νεαρού Σύρου, εντοπίζοντας τον να διαμένει στη Βαγιωνιά στην Κρήτη, όπου σύμφωνα πηγές από το νησί βοηθούσε στο λιομάζωμα
. Είχε καταφέρει να ταξιδέψει, άγνωστο πώς, στο μεγάλο νησί σε μια προσπάθεια να ακολουθήσει «κανονική ζωή» για να μην κινήσει τις υποψίες των αστυνομικων. Σημαντική θεωρήθηκε μια πληροφορία που έδωσε κάτοικος της περιοχής που είδε τυχαία τις φωτογραφίες του στο διαδίκτυο και τον ταυτοποίησε ενημερώνοντας τις αρχές. Η πληροφορίες αξιοποιήθηκαν άμεσα ως «σοβαρές». Οι έμπειροι ανδρες της ΕΛΑΣ έκαναν γρήγορα έλεγχο στο σπίτι του με την υπόθεση να παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης και τον 27χρονο Μπαϊμάν Άισα να οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Όπως έγραφε χθες το cretalive.gr ο αλλοδαπός καταζητούμενος είχε πλέον αντιληφθεί ότι το πρόσωπο του κυκλοφορούσε παντού στο διαδίκτυο και άρα ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Κατά τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε, αστυνομικοί τσέκαραν το κινητό του τηλέφωνο και διαπίστωσαν ότι και εκείνος επίσης είχε μπει στην σελίδα του police net και άρα είχε καταλάβει πια ότι τον καταζητούσαν. Για το λόγο αυτό σχεδίαζε να μεταβεί από την περιοχή της Βαγιωνιάς στα ΚΤΕΛ των Μοιρών προκειμένου να φύγει το συντομότερο δυνατόν από την περιοχή. Όταν εντοπίστηκε από τους δύο αξιωματικούς του ΤΑΕ Μεσσαράς περπατούσε στο δρόμο με άλλον αλλοδαπό με σκοπό να κάνει ωτοστόπ.

Όσον αφορά τον μεγαλύτερης ηλικίας δράστη, Χουράν Γιουσέφ, εκείνος φαίνεται πως είχε καταφέρει να διαφύγει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από τις ολλανδικές αρχές, κατόπιν σχετικού Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακολουθήσουν τις «επαφές» του και να επικοινωνήσουν με άτομα τα οποία φαίνεται πως γνώριζαν αρκετά καλά που είχε κρυφτεί ή που θα προσπαθούσε ενδεχομένως να βρει καταφύγιο. Γρήγορα έμαθαν πως θα προσπαθούσε να διαφύγει στο εξωτερικό, στέλνοντας «σήμα» σε όλες τις αρμόδιες αρχές στις χώρες που είχαν εκτιμήσει πως θα μπορούσε να είχε ταξιδέψει.

Τι είχε δηλώσει η αδερφή του θυματος στο protothema.gr

«Η μητερα μου πριν μπει στο σπίτι μου είπε ότι το αυτοκίνητο λείπει. Νόμιζε ότι κάπου θα είναι. Της είπα να ανοίξει την πόρτα και να μπει. Έτσι μπηκε η μητερα μου στο σπίτι. Με πηρε τηλεφωνο και μου είπε ότι ήταν νεκρός». Η αδερφή του γνωστού επιχειρηματία είχε περιγράψει αποκλειστικά στο protothema.gr εκείνες τις ημέρες τι ακριβώς συνέβη και πώς εντοπίστηκε νεκρός ο αδερφός της από τη μητερα του.

Όπως είπε τότε η ίδια ο αδερφος της δεν συνήθιζε να εξαφανίζεται, γεγονός που τους παραξένεψε από την πρώτη στιγμή που δεν έδινε σημεία ζωής. «Ο αδερφος μου ο Νίκος έμενε μόνος του. Η μητερα μου τον πήρε τηλέφωνο το πρωί και το τηλέφωνο του ήταν κλειστό. Πήρε εμένα. Λέω μαμα κάτσε να πάρω σε δυο άτομα μήπως ξέρουν αν είναι μαζί τους. Μας φάνηκε περίεργο γιατί ο αδερφος μου δεν είχε πολύ κλειστό το κινητό του. Παίρνουμε τη γυναίκα για την καθαριότητα του σπιτιού, μήπως πήγε να την πάρει. Τίποτα. Δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της», ανέφερε χαρακτηριστικά η αδερφή του Ειρήνη και συνέχισε σχετικά με τους δράστες της υπόθεσης: «Οι δράστες ήταν στο σπίτι του τη νύχτα. Το συμβάν έγινε τα ξημερώματα. Γύρω στη μια και μισή με δυο. Μακάρι να γνώριζα τους δραστες για να είχαν συλληφθεί. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως ήρθαν πρώτη φορά στη Χαλκίδα. Ήταν Συριοι πρόσφυγες».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του το πρωί της 12ης Νοεμβρίου. Έπειτα από συνδυαστική ανάλυση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή πως το θυμα γνώριζε τους δολοφόνους του.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο θάνατος του επιχειρηματία προήλθε δια ασφυξίας. Οι αστυνομικοί είχαν σαρώσει την περιοχή για να βρουν βίντεο από καμερες ασφαλειας που ενδεχομένως να είχαν καταγράψει τις κινήσεις των δυο αλλοδαπών. Οι δραστες αφαίρεσαν από το σπίτι του θύματος μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένα ρολόι χειρός και μη προσδιορισμένο αριθμό κοσμημάτων, ενώ κατά τη διαφυγή τους, αφαίρεσαν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του θανόντος, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν σε περιοχή της Χαλκίδας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ ο ένας εξ αυτών, είχε συλληφθεί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, τον Μάιο του 2019, σε περιοχή της Αττικής. Ίχνη παραβίασης στην πόρτα δεν υπήρχαν, γεγονός που δείχνει ότι ο 51χρονος γνώριζε τους ανθρώπους που του έκοψαν το νήμα της ζωής και άνοιξε ο ίδιος την πόρτα του σπιτιού του! Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι τα σκυλιά του δεν γάβγισαν, σύμφωνα με τους γείτονες, που σημαίνει ότι ίσως ο επισκέπτης τους ήταν γνώριμος. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ