2020-12-29 22:57:37
Φωτογραφία για Οδηγός φορτηγού έφερε 14 κιλά κοκαΐνη και κάνναβη στην Ελλάδα μέσω Ιταλίας


Χειροπέδες σε έναν αλλοδαπό, για μεταφορά και εισαγωγή στην Ελλάδα ναρκωτικών ουσιών, πέρασαν στις 23 Δεκεμβρίου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.Η εγκληματική δράση του αλλοδαπού πιστοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αποδόμηση κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με την μεταφορά και εισαγωγή στη χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, προς περαιτέρω διακίνηση.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο συλληφθείς, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, ως οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου, με δραστηριοποίηση στην οδική μεταφορά προϊόντων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, μετέφερε και εισήγαγε ποσότητες ναρκωτικών στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους στην εσωτερική αγορά

Όπως εξακριβώθηκε ο κατηγορούμενος, οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, προερχόμενος από Ιταλία και μέσω του πορθμείου της Ανκόνας, αφίχθη στις 23 Δεκεμβρίου στο λιμάνι της Πάτρας και κατέληξε στην περιοχή της Λυκόβρυσης Αττικής.


Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό, σε συνεργασία με στελέχη του Λιμενικού Σώματος Πατρών και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Επιχειρήσεων, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στον αποθηκευτικό χώρο του επικαθήμενου 13 συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης εντός του χώρου της καμπίνας του φορτηγού βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο μεγάλο χρηματικό ποσό.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ποσότητα κοκαΐνης βάρους 14 κιλών και 45 γραμμαρίων

- ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 7 γραμμαρίων

- Το χρηματικό ποσό των 287.060 ευρώ

- φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών (τράκτορας και επικαθήμενο)

- συσκευή κινητής τηλεφωνίας

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ