2020-12-30 08:10:24
Φωτογραφία για Πρωτοχρονιά: Εκατό κορωνοπάρτι την παραμονή σε βίλες και Airbnb διαμερίσματα
 Σε συναγερμό η Αστυνομία και οι υγειονομικές Αρχές – Παρέες κλείνουν επαύλεις ή σπίτια μέσω της πλατφόρμας Airbnb για να κάνουν πάρτι, αποκαλύπτουν οι υπεύθυνοι εταιριών διαχείρισης ακινήτων

Τρόπους να ξεπεράσουν τον σκόπελο των ελέγχων και το lockdown βρίσκουν δεκάδες Αθηναίοι ενόψει παραμονής Πρωτοχρονιάς, προκειμένου να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου μαζί με τις παρέες τους.

Παρά το γεγονός ότι η επιδημιολογική εικόνα της πρωτεύουσας δεν παρουσιάζει αξιοσημείωτη βελτίωση, το αντίθετο μάλιστα, καθώς χθες καταγράφηκαν 327 κρούσματα στην Αττική εκ των οποίων τα 98 στο κέντρο της Αθήνας με τα ενεργά κρούσματα να υπολογίζονται στα 2.000, τα κανονίσματα για τα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν αποτελούν προτεραιότητα για μια μερίδα συμπολιτών, ως επί το πλείστον νεαρούς, οι οποίοι μισθώνουν βίλες και διαμερίσματα Airbnb στα νότια και βόρεια προάστια της πρωτεύουσας αλλά και στο κέντρο, με σκοπό να διοργανώσουν ξέφρενα πάρτι.


«Υπάρχει κινητικότητα και για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά και για τις μέρες που προηγήθηκαν, καθώς αρκετοί Αθηναίοι, νεαρής ηλικίας κυρίως από 18 έως 35 προχώρησαν σε μίσθωση διαμερισμάτων για μια βραδιά» αναφέρει ο ιδιοκτήτης της Home Plus, Λάμπρος Παλάντζας, η εταιρία του οποίου διαχειρίζεται πάνω από 200 ακίνητα προς εκμετάλλευση στο κέντρο της Αθήνας και στα προάστια της.

«Αρκετές μισθώσεις γίνονται με σκοπό να μαζευτούν παρέες και να διασκεδάσουν, με το σκεπτικό ότι δεν θα τους ελέγξει κανείς. Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει την δεδομένη χρονική στιγμή, όμως το αντιλαμβανόμαστε την επόμενη αφού οι καθαρίστριες βρίσκουν μπουκάλια αλκοόλ στο σαλόνι, στην κουζίνα και σε άλλους χώρους» προσθέτει ο Λάμπρος Παλάντζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 100 πριβέ εκδηλώσεις αναμένεται να διεξαχθούν Ανήμερα Πρωτοχρονιάς, τόσο σε διαμερίσματα Airbnb, όσο και επαύλεις της πρωτεύουσας.

Ενδεικτικά, 12 πάρτι πρόκειται να γίνουν σε μεγάλα λοφτ στο Κολωνάκι και στη περιοχή του Συντάγματος, τα οποία διοργανώνονται από μετρ γνωστών εστιατορίων και κλαμπ με μάξιμουμ αριθμού καλεσμένων τα 50 άτομα ανά event. Η guest list αφορά σε πρόσωπα από τον κλειστό κύκλο των διοργανωτών. Πρόκειται κυρίως για καλούς πελάτες των μαγαζιών στα οποία εργάζονται οι μετρ. Οι πελάτες ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά και χρειάστηκε να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους με μήνυμα σε κοινή συνομιλία στην εφαρμογή WhatsApp. Οι διοργανωτές ζητούν από τους προσκεκλημένους να μην ανεβάσουν βίντεο ή φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας τον κίνδυνο επιβολής τσουχτερού προστίμου σε περίπτωση που εντοπιστούν, όχι όμως και τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να τους απασχολεί, αν και κάλλιστα θα μπορούσαν να ζητήσουν από τους καλεσμένους να έχουν μαζί τους πρόσφατο αρνητικό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, μοριακό η rapid, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου Covid-19. Όμως κάτι δεν τέτοιο δεν λαμβάνεται ως προϋπόθεση για τους υποψήφιους καλεσμένους.

Δεκάδες παρόμοιες εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα νότια και βόρεια προάστια της Αττικής, σε απομονωμένα σημεία και μάλιστα στους υπόγειους χώρους πολυτελών κατοικιών, που προσφέρονται λόγω καλής ηχομόνωσης. Κάποιες εταιρίες κέτερινγκ έχουν ήδη δεχθεί παραγγελίες και αναμένεται να εξυπηρετήσουν παραμονή Πρωτοχρονιάς αλλά και ανήμερα, θέτοντας σε κίνδυνο την λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

Την ίδια στιγμή οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν ότι τα ρεβεγιόν θα φέρουν αύξηση κρουσμάτων. Και μια νέα έκρηξη κρουσμάτων μπορεί να φέρει πιο κοντά ένα τρίτο κύμα της πανδημίας Covid-19.

Γι' αυτό κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην συγκεντρωθούν στα σπίτια για τον εορτασμό, πλην των στενών μελών της οικογένειας, καθώς επισημαίνουν ότι ένας και μόνο ασυμπτωματικός φορέας να υπάρχει σε μία οικογένεια μπορεί να προκαλέσει διασπορά. Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, η μετάδοση του κορωνοϊού σε ένα σπίτι 150 τ.μ μπορεί να γίνει ακόμη και μέσα σε 8 λεπτά, εάν υπάρχουν 20 παρευρισκόμενοι και κανείς από αυτούς δεν φορά μάσκα, ειδικά μάλιστα αν επιχειρήσουν να τραγουδήσουν. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ