2020-12-31 01:36:47
Φωτογραφία για Έπεσε ακόμα ένα αντρικό κάστρο: Η Έιμι Μπάουερνσμιντ πρώτη γυναίκα κυβερνήτης πυρηνικού αεροπλανοφόρου στις ΗΠΑ


Η Αμερικανίδα ήταν από τις πρώτες γυναίκες που εκπαιδεύτηκε ως πιλότος ελικοπτέρων και έχει να επιδείξει πάνω από 3.000 ώρες πτήσεων - Πώς αναλύει η ίδια τη φιλοσοφία της για τη ζωή

Μέχρι και πριν λίγα χρόνια, έννοια της... γυναίκας πιλότου πολεμικού αεροσκάφους ήταν από «ξένη», έως... απαγορευμένη! Η Έιμι Μπάουερνσμιντ ήταν από τις πρώτες γυναίκες που «έριξαν» αυτό το αντρικό κάστρο. Αρκετά χρόνια μετά, η Αμερικανίδα στρατιωτικός γράφει για δέυτερη φορά με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία, καθώς γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει κυβερνήτης πυρηνικού αεροπλανοφόρου στις ΗΠΑ -και όχι μόνο-.

Η Έιμι Μπάουερνσμιντ αναλαμβάνει καθήκοντα κυβερνήτη στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν», ένα πλωτό νησί με 5.000 προσωπικό - άνδρες και γυναίκες - και τεράστια δύναμη ισχύος, ικανή να ανατρέψει μία πολεμική σύρραξη σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.


Η Έιμι Μπάουερνσμιντ αποφοίτησε από τη Ναυτική Ακαδημία το 1994, τη χρονιά που το Κογκρέσο κατήργησε τον νόμο που απαγόρευε στις γυναίκες να υπηρετούν σε πολεμικά πλοία ή αεροπλάνα.

Έχοντας εκπαιδευτεί ως πιλότος ελικοπτέρων, έχει πάνω από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό της. Όπως λέει η ίδια, ακολουθεί πάντα μία αρχή που της εμφύσησε η μητέρα της: «Μην αφήσεις ποτέ μια ευκαιρία που θα σε πάει ένα βήμα πιο μπροστά».

«Πολλές φορές στη ζωή είσαι λίγο νευρική ή φοβάσαι να κάνεις κάτι επειδή νομίζεις ότι θα αποτύχεις. Και λοιπόν; Εννοώ… Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί εάν αποτύχω;» δήλωσε η Έιμι Μπάουερνσμιντ.

Η γεννημένη στο Μιλγουόκι βετεράνος πιλότος παραδέχτηκε ότι δεν είναι εύκολο να σπας στερεότυπα και να κατακτάς ανδροκρατούμενα οχυρά. Ωστόσο, η ίδια δείχνει πως οι δυσκολίες είναι για να τις υπερνικάς και αυτό έχει θέσει ως στόχο στη ζωή της, όσο και πολλές φορές, ως άνθρωπος, αν διακατέχεται από αμφιβολίες και φόβους. Δυνατή, μεθοδική, ικανή, απέδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε εξαιρετικά απαιτητικές καταστάσεις και ως γι' αυτούς τους λόγους επελέγη από την αμερικανική στρατιωτική ηγεσία να αναλάβει ένα νευραλγικό πόστο. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ