2021-01-02 12:09:47
Φωτογραφία για Xάμιλτον: «Θα ήθελα να με προσφωνούν Σερ»


Ο Λιούις Χάμιλτον χρίσθηκε ιππότης και δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να τον προσφωνούν πλέον «Σερ» τονίζοντας ότι άξιζε αυτή την τιμή, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, χαρακτήρισε τον Βρετανό «πραγματικό γίγαντα του αθλήματος»

Ο Λιούις Χάμιλτον χρίσθηκε από τη Βασίλισσα της Αγγλίας ιππότης μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 36 χρόνια του.

Ο Βρετανός είχε λάβει ήδη το 2008 από τη Βασίλισσα Ελισάβετ το παράσημο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας με αφορμή την κατάκτηση του πρώτου του παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Formula 1 ως οδηγός της McLaren με μόλις ένα βαθμό διαφορά από τον Φελίπε Μάσα της Ferrari.

Τότε είχε πει ο νεαρός Λιούις στην Ελισάβετ ότι «θα ερχόμουν ευχαρίστως ξανά» και όντως τα κατάφερε, αν και η απονομή του τίτλου ευγενείας του ιππότη έγινε μέσω μίας εικονικής και όχι πραγματικής πανηγυρικής εκδήλωσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.


Για τον Χάμιλτον εκπληρώθηκε έτσι ένα όνειρο μετά από μία μακρόχρονη διαδρομή που ξεκίνησε ως ένας ταλαντούχος οδηγός και κορυφώθηκε με επτά παγκόσμια πρωταθλήματα ως πρώτος έγχρωμος πιλότος στην ιστορία της Formula 1.

Όπως δήλωσε μάλιστα ο 35χρονος χαρακτηριστικά, «νομίζω ότι άξιζα αυτή την τιμή. Εχω εκπροσωπήσει τη Μεγάλη Βρετανία πάντα τόσο καλά, όσο μπορούσα». Σε αντίθεση με τον τενίστα Άντι Μάρεϊ από τη Σκωτία, που δεν θέλει να αποκαλείται «Σερ» κατά τη διάρκεια των τουρνουά, ο Χάμιλτον έχει άλλη άποψη και δεν συμμερίζεται τη συγκεκριμένη…σεμνότητα.

Αυτό το είχε ξεκαθαρίσει πριν μήνες, όταν είχε δηλώσει ότι «θα ζητώ να με προσφωνούν με τον τίτλο του Σερ. Από όλους, ακόμη και από τους φίλους μου».

Ως παράδειγμα ανέφερε μάλιστα τον ίδιο τον εαυτό του και τη συμπεριφορά του απέναντι σε φίλους του που έχουν χρισθεί ήδη ιππότες για τους οποίους ανέφερε ότι «τους προσφωνώ και εγώ 'Σερ' και τους γράφω, Yes Sir» από ευγένεια και σεβασμό προς το πρόσωπό τους.

Με κολακευτικά σχόλια αναφέρθηκε εξάλλου στον Λιούις Χάμιλτον και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι.

Ο πρώην διευθυντής της ομάδας της Ferrari είπε για τον Σερ Λιούις Χάμιλτον τα εξής: «Ο Λιούις είναι ένας πραγματικός γίγαντας του αθλήματός μας. Η επίδρασή του είναι τεράστια, τόσο εντός όσο και εκτός αυτοκινήτου».

Αντίστοιχα ήταν και τα σχόλια του διευθυντή της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, που είπε μεταξύ άλλων: «Ο Λιούις είναι ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς αγώνων όλων των εποχών και ο πιο επιτυχημένος βρετανός αθλητής της εποχής του. Οι επιδόσεις του αναγνωρίζονται εδώ και χρόνια σε όλον τον κόσμο. Αυτή τη χρονιά (εννοεί το 2020) ήταν επίσης μία δυνατή φωνή ενάντια στις διακρίσεις και τον ρατσισμό. Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι υπερήφανο, που έχει έναν πρεσβευτή του μεγέθους ενός Σερ Λιούις Χάμιλτον».

Ωστόσο ο Βολφ απέφυγε να αναφερθεί στην ανανέωση του συμβολαίου με τον Χάμιλτον που αποτελούσε σύμφωνα με τα λεγόμενά του ‘’τυπική υπόθεση’’ αλλά μένει στάσιμη εδώ και μήνες!

Πηγή:www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ