2021-01-02 12:42:37
Φωτογραφία για Ερντογάν: Με εμπρηστικές δηλώσεις η πρώτη προσευχή του στην Αγία Σοφία
Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε την πρώτη προσευχή του χρόνου στην Αγία Σοφία και μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί... «στέμμα του 2020»

Στη χαραυγή του νέου έτους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε στίγμα των προθέσεών του, οι οποίες δεν φαίνεται να διαφοροποιούνται από αυτές του 2020.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε την πρώτη προσευχή του χρόνου στην Αγία Σοφία. Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε την μετατροπή της σε τζαμί «στέμμα του 2020», μιας χρονιάς που κατά τα άλλα δήλωσε ότι «ήταν γεμάτη πόνο για όλη την ανθρωπότητα».

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας Sözcü, που χαρακτήρισε «καταστροφή» την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. «Εγώ δεν διαβάζω την εφημερίδα Sözcü. Κανείς δεν πρέπει να δίνει λεφτά για να την αγοράσει», αντεπιτέθηκε ο Ερντογάν: «Η Αγία Σοφία είναι το κορυφαίο θέμα, το στέμμα του 2020»
. Η εφημερίδα έγραψε και για την χρήση μαντίλας στην δημόσια ζωή, εξαπολύοντας πυρά και κατά της αντιπολίτευσης. «Το να βάζεις μαντίλα σε μοντέλα βιτρίνας σε ορισμένα μέρη για να πάρεις ψήφους δεν εξαπατά πλέον κανέναν. Εκείνες οι μέρες πέρασαν. Έχουμε πολλές γυναίκες με μαντίλα στο Κοινοβούλιο. Κύριε Φίκρι δεν τα βλέπετε αυτά; Θα προχωρήσουμε πολύ, αλλά είστε ξεπερασμένοι. Ο κ. Κεμάλ δεν μπορεί να πει τίποτα», είπε αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντζάρογλου.

Την σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ. Με ανάρτησή του στο Twitter, είπε πως «όσοι ενοχλούνται από τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας σαν τζαμί και της χαράς που έδωσε αυτό το γεγονός στον λαό μας, βρίσκονται σε πόλεμο με οτιδήποτε ανήκει στο έθνος μας. Επιπλέον, δεν τους αρέσει η αρχή πως το έθνος μας διατηρεί άνευ όρων την κυριαρχία του». Επανέλαβε, μάλιστα, την φράση Ερντογάν πως «Η Αγία Σοφία είναι το στέμμα του 2020».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία και κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου μηνύματός του. Σημείωσε πως το 2020 ήταν μια χρονιά με πολλές δυσκολίες, με πρώτη την επιδημία του κορονοϊού. Τόνισε πως ο ιός Covid-19 που έπληξε όλο τον κόσμο καταγράφηκε στην ιστορία ως η μεγαλύτερη υγειονομική κρίση του τελευταίου αιώνα.

Αμέσως μετά, υποστήριξε ότι η απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξάλειψε μία φρικτή δεκαετία. «Στην πραγματικότητα, σε αυτές τις οδυνηρές μέρες όταν αγωνιστήκαμε με την πανδημία του κορονοϊού, ως έθνος, λάβαμε πολλά καλά νέα από τον Κύριό μας. Βιώσαμε την ευτυχία να επαναφέρουμε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ