2021-01-04 13:35:59
Φωτογραφία για Καπραβέλος: Αναβάλουμε χειρουργεία για καρκίνο. Το βιβλίο αυτής της τραγωδίας δεν έχει γραφεί ακόμα (video)

medlabnews.gr iatrikanea 

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολαόυ, Νίκος Καπράβελος, δήλωσε πως εδώ και 2 μήνες δεν γίνονται χειρουργεία για καρκίνο αλλά και άλλες σοβαρές παθήσεις στα νοσοκομεία, με το εθνικό σύστημα υγείας να λειτουργεί μόνο για κοροναϊό, λες και εξαφανίστηκαν όλες οι άλλες ασθένειες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει χιλιάδες θανάτους όπως έδειξε και γαλλική έρευνα.

Σε σχόλιο της δημοσιογράφου πως δεν γίνονται προγραμματισμένα χειρουργεία για καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο γιατί τα νοσοκομεία έχουν επικεντρωθεί στον κοροναϊό ο κ. Νίκος Καπράβελος, δήλωσε:

«Σκεφτείτε σε μας που για δύο μήνες αυτό ισχύει, δηλαδή είναι νοσοκομεία μίας νόσου, και εμείς έχουμε αναβάλει, για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούμε να δούμε άλλες παθήσεις σοβαρές έχουμε αναστείλει χειρουργεία, το βιβλίο αυτής της τραγωδίας δεν έχει γραφτεί ακόμα», είπε.

Ο κ. Καπραβέλος τονίζει χαρακτηριστικά ότι το σύστημα υγείας δεν αντέχει αλλά ούτε και το προσωπικό σε μία νέα πίεση στα νοσοκομεία.

Δεν περιγράφεται τι ζούμε. Οι διασωληνωμένοι παραμένουν πολλοί. Η μεγάλη αύξηση του Νοεμβρίου δυστυχώς συνεχίστηκε και τον Δεκέμβριο. Δεν το περιμέναμε ούτε εμείς» παραδέχθηκε ο κ. Καπραβέλος. Φτάσαμε σε μέρα που χάσαμε 70 ασθενείς! 

Παράλληλα εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά στα νέα μέτρα που ελήφθησαν καθώς: «ανακουφιστήκαμε με τις χθεσινές ανακοινώσεις. Δεν είναι στέρηση ελευθερίας, αλλά προάσπιση της υγείας, της ζωής. Δύο μήνες τώρα, είμαστε νοσοκομεία μιας νόσου. Το βιβλίο αυτής της τραγωδίας δεν έχει γραφεί ακόμα».

medlabgr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ