BMW

2021-01-04 13:59:53
Φωτογραφία για BMW
Το 2008 η BMW είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο όχημα με την ονομασία GINA (Geometry and Functions in “N” Adaptions). Με μια πρώτη ματιά το GINA φαινόταν σαν ένα κανονικό roadster με μια πιο φουτουριστική διάθεση από την Z4 εκείνης της εποχής όμως στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα εξαιρετικά προοδευτικό πρωτότυπο που επιδείκνυε μια επαναστατική τεχνολογία.

Η τεχνολογία αυτή είχε να κάνει με το ειδικής κατασκευής υφασμάτινο υλικό το οποίο ουσιαστικά έντυνε το μεταλλικό πλαίσιο του αυτοκινήτου αντικαθιστώντας τις κλασικές μεταλλικές εξωτερικές επιφάνειες. Η ελαστικότητα και η προσαρμοστικότητα αυτού του υλικού είχε σαν στόχο να δώσει περισσότερες προοπτικές στον σχεδιασμό. Ωστόσο μετά από αυτό το πρωτότυπο δεν υπήρξαν άλλα βήματα που να δείχνουν κάποια πρόοδο επάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Αυτό φαίνεται πως αλλάζει καθώς πρόσφατες πληροφορίες σε ένα forum για την BMW αναφέρουν πως η γερμανική εταιρία έχει καταθέσει μια πατέντα στην οποία περιγράφεται πως το καπό του αυτοκινήτου έχει τη δυνατότητα να αλλάζει σχήμα. Συγκεκριμένα σημειώνεται πως το καπό θα μπορεί από τελείως επίπεδο να αποκτά κάποιου είδους εξόγκωμα, ή κάποια ιδιαίτερη αεροδυναμική διαμόρφωση, πιθανά όταν θα αυξάνεται η ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Φυσικά αυτή η αναφορά δεν καθιστά δεδομένο πως θα δούμε αυτή την τεχνολογία σε κάποιο μελλοντικό μοντέλο της BMW όμως δείχνει πως η ιδέα των μεταβαλλόμενων επιφανειών δεν έχει εγκαταλειφθεί.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ