2021-01-04 17:39:05
Φωτογραφία για Πρόκληση άνευ ορίων από τον Ακάρ: «Η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα»
Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι «η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα και συμπεριφέρεται ανέντιμα».

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα, «Hurriyet», ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε ουσιαστικά την Ελλάδα ότι ψεύδεται και πως είναι αυτή που αρνείται την έναρξη των διερευνητικών επαφών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «όταν λέμε να ξεκινήσουμε το διάλογο, η Ελλάδα αρνείται τη συνάντηση. Γυρνάει από πόρτα σε πόρτα και με ψέματα συμπεριφέρεται ανέντιμα».

«Η Ελλάδα εξέδωσε τους τελευταίους τρεις μήνες συνολικά 49 NAVTEX και δραστηριοποιήθηκε μόνο στις δύο. Όλα τα προβλήματα που παρουσιάζει ως επιχειρήματα, τα έχει δημιουργήσει η ίδια, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να στριμώξει την Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Οι S-400 είναι αναγκαιότητα για εμάς»

«Οι S-400 δεν είναι επιλογή για εμάς, αλλά αναγκαιότητα», υποστήριξε για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Χουλουσί Ακάρ, επισημαίνοντας πως «είναι υπό αμφισβήτηση η ασφάλεια των 83 εκατομμυρίων πολιτών μας».

«Με την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, δεν είναι σωστό να σχεδιάζουμε πώς θα τραβήξουμε τα σπαθιά μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, παίρνοντας θέση για τις κυρώσεις των ΗΠΑ εις βάρος της Τουρκίας για την προμήθεια του πυραυλικού συστήματος.

Η Γερουσία ψήφισε τις κυρώσεις στην Τουρκία

Υπενθυμίζεται ότι, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, η αμερικανική Γερουσία ψήφισε υπέρ της αναίρεσης του βέτο του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος του αμυντικού προϋπολογισμού (NDAA), ενός νομοσχεδίου για την εθνική ασφάλεια ύψους 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων και την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, για την εξαγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400. Με βάση τα αποτελέσματα, 81 γερουσιαστές ψήφισαν κατά του βέτο -χρειαζόταν μόλις 60- και μόνο 12 υπέρ.

Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, υιοθέτησε με τα 2/3 και πλέον των ψήφων τον προϋπολογισμό παρά τις «ενστάσεις του προέδρου». Η ψηφοφορία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη ακύρωση βέτο της προεδρίας του Τραμπ και θεωρείται ευρέως ως μια οξεία κριτική σε βάρος του, τις τελευταίες ημέρες της θητείας του.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ