2021-01-05 15:25:13
Φωτογραφία για Καρατομήθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας μετά από το έντυπο συναίνεσης

medlabnews.gr iatrikanea 

Το είχε αποκαλύψει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος καταγγέλλοντας «απίθανα πράγματα» με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού



Την παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας ζήτησε ο Βασίλης Κικίλιας μετά την αποκάλυψη από την ΠΟΕΔΗΝ ότι διακινούσε στους υγειονομικούς που εμβολιάζονται κατά του κοροναϊού στο νοσοκομείο ένα απαράδεκτο «έντυπο συναίνεσης». 

Το έντυπο ανακλήθηκε άμεσα, ενώ όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση του εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες.

Το «έντυπο συναίνεσης» είχε φέρει στη δημοσιότητα, δίνοντας μάλιστα και φωτογραφία του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχ. Γιαννάκος, καταγγέλλοντας ότι «απίθανα πράγματα συμβαίνουν με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού». 

Στο έντυπο, χωρίς σφραγίδα ή υπογραφή, όσοι υγειονομικοί επιθυμούσαν να εμβολιαστούν καλούνταν να υπογράψουν ότι συναινούν «παρ’ όλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμη και θανατηφόρες». Όπως διακρίνεται άλλωστε ήταν ξεκάθαρα προχειροφτιαγμένο και ανορθόγραφο.


medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ