2021-01-05 22:38:08
Φωτογραφία για Ακάρ: «Κατάπιε» τις απειλές προς την Ελλάδα μπροστά στον Γερμανό πρεσβευτή, αλλά...


Την βραχυπρόθεσμη τακτική της Τουρκίας σε σχέση με τις διερευνητικές επαφές για τα ελληνοτουρκικά, φώτισε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά την συνάντησή του με τον Γιούργκεν Σουλτζ, νέο πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα, δηλώνοντας ότι «αναμένει» να ξεκινήσουν οι συζητήσεις.

Παραλείποντας τις γνωστές θέσεις του περί «ελληνικής επιθετικότητας», και τις απαιτήσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, ο κ. Ακάρ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα σε κάθε περίσταση από την πρώτη μέρα, είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου. Θέλουμε και αναμένουμε την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διμερών συμφωνιών. Υπό αυτό το πρίσμα αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις καλής γειτονίας».

«Πιστεύουμε ότι όλα τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν μέσω συνομιλιών για να βρούμε πολιτικές λύσεις και αυτό το εκφράζουμε σε κάθε περίσταση», πρόσθεσε ο κ. Ακάρ, για να δώσει το στίγμα της διεύρυνσης της ατζέντας των διερευνητικών επαφών, που είναι η πάγια θέση της Άγκυρας: «Πολλά ζητήματα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και αναμένουμε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν», ανέφερε.

Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών υπό το πρίσμα της οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένουν και τις συστηματικές επαφές και συνομιλίες μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του NATO και του Προέδρου Ερντογάν για τα ζητήματα αυτά. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ