2021-01-06 18:57:48
Φωτογραφία για Τζούλιαν Ασάνζ: Η βρετανική Δικαιοσύνη αποφάσισε κατά της αποφυλάκισής του με εγγύηση
Βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα να παραμείνει υπό κράτηση ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ εν αναμονή της εξέτασης της έφεσης που έχουν καταθέσει οι ΗΠΑ σε βάρος της απόφασης της βρετανικής δικαιοσύνης να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Η δικαστής Βανέσα Μπαράιτσερ εκτιμά πως υπάρχουν «ουσιαστικοί λόγοι να πιστεύουμε πως εάν ο κύριος Ασάνζ αποφυλακιστεί σήμερα, δεν θα επιστρέψει ενώπιον του δικαστηρίου για να αντιμετωπίσει τη διαδικασία της έφεσης».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικά 24ωρα Βρετανικό Δικαστήριο απάντησε αρνητικά στο αίτημα των αμερικανικών αρχών για έκδοση του Τζουλιάν Ασάνζ .

Ο ιδρυτής του Wikileaks διώκεται στις ΗΠΑ για κατασκοπεία και κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικούς υπολογιστές. Στις ΗΠΑ ο Ασάνζ αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες και θα μπορούσε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 175 ετών.

Η απόφαση ελήφθη από ποινικό δικαστήριο και τη δικαστή Βανέσα Βαράιτσερ, μετά από εβδομάδες ακροάσεων στο Old Bailey και εκστρατείες υποστηρικτών του Ασάνζ, που έχουν μιλήσει για επίθεση στην ελευθερία του Τύπου.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ