2021-01-07 12:24:53
Φωτογραφία για Πλιάτσικο στο Καπιτώλιο –
Εικόνες λεηλασίας και καταστροφών καταγράφονται στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στο οποίο εισέβαλαν οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέσσερις ώρες κράτησε περίπου το πρωτοφανές περιστατικό, ενώ πλέον εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για την ελλιπή αστυνόμευση. Χρειάστηκε να περάσουν τόσες ώρες, ώστε να ενεργοποιηθεί η Εθνοφρουρά και οι μυστικές υπηρεσίες.

Το βίντεο που κυκλοφορεί είναι χαρακτηριστικό. Οι οπαδοί του απερχόμενου προέδρου εισέβαλαν στο εσωτερικό τού ναού της Δημοκρατίας των ΗΠΑ και άφησαν πίσω τους χάος από όπου κι αν πέρασαν.

Βρέθηκαν στα άδεια γραφεία που είχαν εγκαταλείψει έντρομοι οι νομοθέτες αλλά και οι απλοί εργαζόμενοι του Καπιτωλίου, κάθησαν σε αυτά, έβγαλαν φωτογραφίες αλλά και κατέστρεψαν έγγραφα αφήνοντας πίσω τους μία εικόνα χάους.

Εκτός από δεκάδες τραυματίες, τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Τα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής, αλλά και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της χώρας φυγαδεύτηκαν για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Στο Καπιτώλιο εντοπίστηκαν όπλα και ένας εκρηκτικός μηχανισμός.


Επιστρατεύθηκαν δακρυγόνα και κροτίδες, ώστε τελικά να εκκενωθεί ο χώρος. Η Ουάσινγκτον βρίσκεται πλέον υπό δρακόντεια μέτρα αστυνόμευσης, ενώ η δήμαρχος ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας. Τα γεγονότα ανάγκασαν την πλειονότητα και του ίδιου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να στρέψει τα βέλη της στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος και πυροδότησε τις σφοδρές αυτές αντιδράσεις με τη στάση του να μην αναγνωρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα και να κάνει λόγο για «νοθεία» στο οργισμένο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από χθες το πρωί. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ