2021-01-08 02:02:15
Φωτογραφία για Politico: Ο Τραμπ παραδέχεται ότι έχει χάσει απλά θέλει να τραβάει την προσοχή
Στους οικείους του, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει παραδεχτεί ότι έχει χάσει τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ωστόσο, θέλει να δημιουργεί εντάσεις για να τραβάει την προσοχή, όπως αναφέρει σε ανάλυσή του ο ιστότοπος «Politico». Σε τρία στενά του πρόσωπα, ομολόγησε ότι είναι «απλώς απογοητευμένος για την ήττα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος». Ωστόσο, εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι θα είχε κερδίσει αν οι εκλογές ήταν δίκαιες.

Ο Τραμπ ξέρει πολύ καλά ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο διάδοχός του κι ότι το Κογκρέσο θα επικύρωνε τη νίκη του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Μάλιστα, έχει συζητήσει μαζί τους ακόμη και για τα σχέδια εξόδου του από την Ουάσιγκτον με το προσωπικό του: το πότε θα μετακομίσει στο θέρετρο Mar-a-Lago στη νότια Φλόριντα.

Μερικές φορές, ο Τραμπ εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές... τις περισσότερες φορές ακούγοντας τη μικρή ομάδα των δικηγόρων του, συμπεριλαμβανομένου του πρώην δήμαρχου της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι και του καθηγητή Νομικής του Πανεπιστημίου Chapman Τζον Ίστμαν.


Αλλά κυρίως, συνεχίζει τον αγώνα του για να ανατρέψει τις εκλογές για έναν «τραμπικό» λόγο, όπως σχολιάζει το Politico: για να είναι στραμμένα επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και να δώσει στους υποστηρικτές του αυτό που θέλουν, σύμφωνα με τους ανθρώπους που μίλησαν μαζί του.

«Το θέμα για τον Τραμπ είναι να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στις ειδήσεις», είπε ένας από τους συνεργάτες του. «Αυτό σκέφτεται κάποιος που επί 40 χρόνια βρίσκεται στη σελίδα 6 της εφημερίδας «New York Post».

Προτού επικυρώσει το Κογκρέσο τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ, ο Τραμπ κατέβαλε σοβαρές προσπάθειες για να πείσει όσο περισσότερους Ρεπουμπλικάνους να βοηθήσουν στην προσπάθειά του να μπλοκάρει την προεδρία του Μπάιντεν.

Ήδη ζήτησε από πολλά μέλη του Κογκρέσου και γερουσιαστές να βρίσκονται σε θέση μάχης, ενώ συναντήθηκε και με δικηγόρους και κορυφαίους συνεργάτες του.

Πίεσε δημοσίως ακόμη και τον αντιπρόεδρό του, Μάικ Πενς, προκειμένου να υπερβεί τα συνταγματικά του καθήκοντα και να μην επικυρώσει τη νίκη Μπάιντεν. Ώρες αργότερα στο μεσημεριανό γεύμα, ο Πενς ενημέρωσε τον Τραμπ ότι δεν πιστεύει ότι έχει τη δύναμη να εμποδίσει την επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.

Ανώτερος σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ υποστήριξε ότι ο αγώνας του απερχόμενου προέδρου δεν αφορά την δική του μάχη αλλά την εμπιστοσύνη των πολιτών στο εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ... Επί δύο μήνες , ο Τραμπ επιμένει δημοσίως ότι κέρδισε τις εκλογές. Ο Τραμπ έπαιξε εδώ και πολύ καιρό το χαρτί του θύματος υποστηρίζοντας ότι νιώθει όπως οι Αμερικανοί που αισθάνονται προδομένοι από το πολιτικό τους σύστημα... anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mercedes AROCS
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mercedes AROCS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ