2021-01-08 13:53:19
Φωτογραφία για ΗΠΑ - Σκληρή γλώσσα Μπάιντεν για τους ταραξίες: «Εγχώριοι τρομοκράτες - Αδιάκοπη επίθεση στη Δημοκρατία»
«Δεν ήταν διαδηλωτές, μην τολμήσετε να τους αποκαλέσετε διαδηλωτές», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν, μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ. «Ήταν ένας ταραχώδης όχλος, εξεγερμένοι, εγχώριοι τρομοκράτες. Είναι τόσο βασικό. Είναι τόσο απλό» συμπλήρωσε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας για τις σοκαριστικές εικόνες στο Καπιτώλιο το απόγευμα της Τετάρτης.

«Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε ότι δεν το βλέπαμε να έρχεται, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια», συνέχισε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι ο Τραμπ είχε περάσει ολόκληρη την προεδρία του «περιφρονώντας τη δημοκρατία μας, το Σύνταγμά μας, το κράτος δικαίου. Είναι σαφές αυτό σε όλα όσα έχει κάνει».

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε το επεισόδιο μια «ολοκληρωτική επίθεση» στους δημοκρατικούς θεσμούς των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της ελευθεροτυπίας και των υπηρεσιών μυστικών πληροφοριών της χώρας. Είπε ακόμη ότι η χθεσινή ήταν η «πιο σκοτεινή μέρα στην ιστορία του έθνους μας».

Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι ανέφερε, από την πλευρά της, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διέπραξε «προκλητική και ανήθικη ενέργεια» και είπε ότι υπήρξε «ανείπωτη επίθεση εναντίον του έθνους μας και του λαού μας».

Η Πελόζι ζήτησε από τον Τραμπ να απομακρυνθεί αμέσως από το αξίωμά του. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ