2021-01-08 14:20:55
Φωτογραφία για Ντόναλντ Τραμπ: «Θέλω να διασφαλίσω την ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου»
Για ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ, μια ημέρα μετά την επικύρωση του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών από το Κογκρέσο, στον απόηχο της εισβολής στο Καπιτώλιο υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στο πρώτο του βίντεο μετά το χάος που προκλήθηκε χθες στην Ουάσινγκτον με ευθύνη του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με την εισβολή στον Καπιτώλιο. Όπως όλοι οι Αμερικανοί είμαι εξοργισμένος από τη βία. Διέταξα την εθνοφρουρά να προστατέψει το Καπιτώλιο και ειδικές δυνάμεις ώστε να αποτρέψουν τους εισβολείς. Οι ΗΠΑ ήταν πάντα κράτος του Νόμου και της Τάξης. Σε αυτούς που προχώρησαν σε πράξεις βίας και καταστροφής, έχω να πω πως δεν εκπροσωπείτε την χώρα μας. Αυτοι που παραβιάσαν τους Νόμους πρέπει να τιμωρηθούν. Περάσαμε από μια έντονη εκλογική διαδικασία και τα συναισθήματα είναι επίσης έντονα. Όμως τώρα πρέπει να επικρατήσει ηρεμία.


Μοναδικός μου στόχος ήταν να διασφαλίσω την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας. Πιστεύω ακόμα ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τους εκλογικούς μας νόμους. Στις 20 Ιανουαρίου θα γίνει η μετάβαση της εξουσίας και οφείλω να διασφαλίσω πως αυτό θα γινεί ομαλά. Είναι καιρός να γιατρέψουμε τις πληγές μας και να συμφιλιωθούμε.

Το 2020 ήταν μια χρονιά με προκλήσεις λόγω της πανδημίας που στέρησε χιλιάδες ζωές, περιόρισε εκατομμύρια στα σπίτια τους, κατέστρεψε την οικονομία μας και αφαίρεσε ζωές. Η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο χρειάζεται να εργαστούμε όλοι μαζί για να νικήσουμε την πανδημία.

Πρέπει να δώσουμε βάση στις κοινωνικές αξίες, τον πατριωτισμό, τις κοινότητες, την κοινωνία, την οικογένεια. Πρέπει να ενισχύσουμε τους δεσμούς της αφοσίωσης που μας ενώνει ως μία οικογένεια. Το να σας υπηρετώ ως πρόεδρος ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου. Και σε όλους τους υπέροχους υποστηρικτές μου, ξέρω ότι απογοητευτήκατε, αλλά ξέρω επίσης να ξέρετε ότι εκπληκτικό μας ταξίδι μόλις ξεκίνησε. Σας ευχαριστώ».».Στο βίντεο ο Τραμπ δεν προφέρει ούτε μία φορά το όνομα του Τζο Μπάιντεν. Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακενάνι, σε σύντομη παρέμβασή της, διαβεβαίωσε ότι ο Τραμπ και η κυβέρνησή του «καταδικάζουν με τον πλέον σθεναρό τρόπο» τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ