2021-01-08 14:55:34
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς εναντιώνεται στην επίκληση της 25ης τροπολογίας για να παυθεί ο Τραμπ
Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς εναντιώνεται στη χρησιμοποίηση της εικοστής πέμπτης τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ ώστε να απομακρυνθεί από το αξίωμά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του που επικαλούνται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Business Insider, η εφημερίδα New York Times και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Δημοκρατικοί και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί προτρέπουν τα μέλη της κυβέρνησης του Τραμπ να επικαλεστούν την 25η τροπολογία και να απαλλάξουν άμεσα τον πρόεδρο από τα καθήκοντά του, δύο εβδομάδες πριν παραδώσει την εξουσία, καθώς του προσάπτουν ότι υποκίνησε την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο προχθές Τετάρτη.

Αν δεν υπάρξει τέτοια πρωτοβουλία, ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου που ανήκουν στους Δημοκρατικούς, ιδίως η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Νάνσι Πελόσι, και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, εισηγούνται να κινηθεί εσπευσμένα διαδικασία παραπομπής του προέδρου σε δίκη και να καθαιρεθεί πάραυτα αν κριθεί ένοχος.


Να παραπεμφθεί «άμεσα» σε δίκη και να παυθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζητεί ο πρόεδρος της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη και να απομακρυνθεί από το κορυφαίο αξίωμα των ΗΠΑ «άμεσα», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Δημοκρατικός πολιτικός Τζέρι Νάντλερ, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Για ακόμη μια φορά, ζητώ ο πρόεδρος να παραπεμφθεί σε δίκη και να παυθεί από το αξίωμα. Έχουμε πολύ περιορισμένα χρονικά περιθώρια δράσης. Το έθνος δεν αντέχει μια μακρά, παρατεταμένη διαδικασία, τάσσομαι υπέρ της υποβολής κατηγορητηρίου» το συντομότερο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αναφέρει ο Νάντλερ στην ανακοίνωση αυτή. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ