2021-01-08 20:31:18
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Ντόναλντ Τραμπ και Μάικ Πενς ούτε καν μιλιούνται
Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, είναι απογοητευμένος από τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα οι δύο πολιτικοί άνδρες δεν μιλιούνται τα τελευταία 24ωρα, όπως αναφέρει το CNN.

O Πενς εξετάζει το ενδεχόμενο να παραστεί στην ορκωμοσία του εκλεγέντα Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Politico» που επικαλείται τρεις πηγές από το στενό του περιβάλλον.

Ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόεδρος είναι απογοητευμένος και λυπημένος από τον τρόπο που του φέρθηκε ο Τραμπ ενώ ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είναι έξαλλος μαζί του επειδή επικύρωσε τη νίκη Μπάιντεν στη συνεδρίαση του Κογκρέσου την 6η Ιανουαρίου.

«Μετά απ' όσα έχω κάνει για εκείνον», φέρεται να είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σχολιάζοντας την παράλογη πίεση του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού προέδρου προς αυτόν να παρανομήσει και τα πυρά του εναντίον του.


Ασφυκτικές πιέσεις ασκούσε ο Τραμπ

Το τελευταίο διάστημα ο Τραμπ ασκούσε ασκούσε ασφυκτικές πιέσεις στον αντιπρόεδρό του ενόψει της τυπικής διαδικασίας της επικύρωσης της νίκης του Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο, να αντιστρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Πενς, ο οποίος είχε σταθεί στο πλευρό του Τραμπ σ' όλη τη διάρκεια της ταραχώδους θητείας του, από την έρευνα για την καταγγελλόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στην εκλογή του, μέχρι την παραπομπή του με το ερωτηματικό της καθαίρεσης στη Γερουσία, εξέφρασε το παράπονό του στο στενό του φίλο στο Κογκρέσο, τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή της Οκλαχόμα, Τζέιμς Ινχοφερ, που μετέφερε τα λόγια του στην τοπική εφημερίδα «Tulsa World»: «Γνωρίζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια τον Μάικ Πενς κι ουδέποτε τον είδα τόσο οργισμένο, όσο σήμερα. Είχα μια μακρά συζήτηση μαζί του».

Αντίθετος ο Πενς στην καθαίρεση Τραμπ

Ο Πενς πάντως έχει εναντιωθεί στο ενδεχόμενο χρήσης της 25ης Τροπολογίας για την καθαίρεση Τραμπ, κάτι που ζητά επίμονα η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Αλλά από την ημέρα της αιματηρής εισβολής των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, φαίνεται ότι το γυαλί ράγισε στη σχέση των δύο πολιτικών ανδρών. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ