2021-01-08 20:39:33
Φωτογραφία για Εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer: Πώς το «deal» για εργοστάσιο στη Γερμανία «έφερε» 300 εκατ. δόσεις στην ΕΕ
  H Κομισιόν εξασφάλισε 300 εκατ. επιπλέον δόσεις από τις Pfizer/ΒioNtech - Εχθές η ΒioNtech ανακοίνωσε την παραγωγή εμβολίων στις νέες εγκαταστάσεις της στο Μαρβούργο Επιπλέον 300 εκατ. δόσεις εμβολίου από τις Pfizer/ ΒioNtech, εξασφάλισε το πρωί της Παρασκευής η Κομισιόν.

Η συμφωνία αυτή κατέστη δυνατή μετά και τη χθεσινή απόφαση της BioNTech να ξεκινήσει την παραγωγή εμβολίων και στις νέες εγκαταστάσεις της στο Μαρβούργο, στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης.

Μιλώντας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε ότι η ΕΕ «έχει πολλά και σχέδια για 2021, όπως να ξαναχτίσουμε την οικονομία μας, αλλά όλα αυτά απαιτούν να ξεπεράσουμε και να νικήσουμε την πανδημία κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερο Ευρωπαίοι, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Σε αυτό το πλαίσιο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε σε συμφωνία με τις εταιρείες Pfizer/BioNtech για την προμήθεια επιπλέον 300 εκατ. δόσεων, από τις οποίες 75 εκατ. θα είναι διαθέσιμες εντός του δεύτερου τριμήνου και οι υπόλοιπες λίγο αργότερα, τονίζοντας ότι πρόκειται για τελική συμφωνία και όχι απλώς για διαπραγματεύσεις.


Ουσιαστικά με αυτήν τη συμφωνία ο αριθμός των δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNtech διπλασιάζεται και θα φτάσει τις 600 εκατ. δόσεις. «Η Κομισιόν ενέκρινε και το εμβόλιο της Moderna και πλέον με τα δύο αυτά εμβόλια έχουμε δόσεις ώστε να εμβολιαστούν 380 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες, δηλαδή ποσοστό περίπου 80% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ. Τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν και άλλα εμβόλια», ανέφερε η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν.

Ουσιαστικά με τη σημερινή συμφωνία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ να αγοράσουν επιπλέον 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου που παράγεται από την BioNTech και την Pfizer, με την επιλογή να αποκτήσουν άλλες 100 εκατ. δόσεις.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ