2021-01-09 13:08:06
Φωτογραφία για Mercedes-Benz 190E


Πολύ πριν η Mercedes-Benz μπει στο παιχνίδι των πολυτελών hatchback ένας ανεξάρτητος βελτιωτής είχε επιχειρήσει να δημιουργήσει τον πρόγονο της A-Class χρησιμοποιώντας σαν βάση την κλασική Ε190. Η είσοδος των premium κατασκευαστών στην κατηγορία των χάτσμπακ ξεκινά πρακτικά μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’90 με τα Audi A3, BMW 3 Compact και Mercedes-Benz A-Class όμως η ιδέα φαίνεται πως υπήρχε πολύ νωρίτερα.

Τη δεκαετία του ’80 πολλοί θεώρησαν μάλλον ριψοκίνδυνη την απόφαση της Mercedes-Benz να μπει στο πεδίο των κόμπακτ σεντάν με την 190Ε, πόσο μάλλον να δοκιμάσει στην ακόμα μικρότερη κατηγορία των χάτσμπακ.

Ωστόσο αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τον Eberhard Schulz, ιδρυτή της βελτιωτικής εταιρίας Schulz Tuning η οποία δημιούργησε μια πρωτότυπη χάτσμπακ έκδοση της 190Ε την οποία ονόμασε 190Ε City. Το αυτοκίνητο βασίστηκε σε μια σεντάν 190Ε από την οποία αφαιρέθηκε ουσιαστικά το πορτπαγκάζ και το πίσω τζάμι στη θέση των οποίων τοποθετήθηκε η πίσω πόρτα της W124 Wagon. Μάλιστα ο Schulz δημιούργησε τόσο πεντάθυρη όσο και τρίθυρη έκδοση του μοντέλου.


Σε μια εποχή μάλιστα που το Golf GTI με λιγότερους από 140 ίππους ήταν το απόλυτο πρότυπο δυναμισμού η 190Ε City κινούνταν από τον 2.6 εξακύλινδρο κινητήρα της Mercedes με 160 ίππους να μεταφέρονται στους πίσω τροχούς.

Πάντως παρά το γεγονός πως η Schulz Tuning πρόσφερε την συγκεκριμένη μετατροπή για κάθε ενδιαφερόμενο τα αρχεία της εταιρίας δείχνουν πως τελικά κατασκευάστηκαν μόλις τέσσερα αυτοκίνητα στα οποία φυσικά η Mercedes είχε απαγορεύσει να φέρουν τα σήματά της καθώς δεν ήταν επίσημα αυτοκίνητα της εταιρίας.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ