2021-01-09 13:18:10
Φωτογραφία για Έλον Μασκ για WhatsApp: Λέει «όχι» στην εφαρμογή
Ο Έλον Μασκ προειδοποιεί και προτρέπει τους χρήστες της WhatsApp να χρησιμοποιούν την εφαρμογή «Signal» για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, καθώς η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων τους υποχρέωσε να συμφωνήσουν σε αμφιλεγόμενους όρους και προϋποθέσεις.

Ο ιδρυτής της SpaceX και της Tesla ανήρτησε την Πέμπτη σχετική δημοσίευση του για την πολιτική απορρήτου στο Twitter.

Η εφαρμογή που ανήκει στο Facebook θα αναγκάσει όλους τους χρήστες να συμφωνήσουν στη νέα πολιτική έως τις 8 Φεβρουαρίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα τους απαγορευθεί η πρόσβαση στα μηνύματα και τις επαφές τους. Πάντως όπως επισημαίνεται σε όλα τα περιοδικά τεχνολογίας, η ανάρτησή του είχε ως αποτέλεσμα πάρα πολλοί χρήστες να στραφούν στο Signal και να κάνουν εγγραφή. Σύμφωνα με τους νέους όρους τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από το WhatsApp, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP του χρήστη και του αριθμού τηλεφώνου, θα κοινοποιούνται στο Facebook.


Παρόλα αυτά, το Facebook, στο οποίο ανήκει η WhatsApp, ανακοινώνει πως αυτές οι αλλαγές δεν θα ισχύσουν για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε για το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω διαπραγματεύσεων με ευρωπαϊκούς φορείς προστασίας δεδομένων.

«Για την αποφυγή οποιασδήποτε αμφιβολίας, εξακολουθεί να ισχύει ότι το WhatsApp δεν κοινοποιεί τα δεδομένα χρηστών του WhatsApp στην Ευρώπη με σκοπό το Facebook να χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να βελτιώσει τα προϊόντα ή τις διαφημίσεις του», δηλώνει εκπρόσωπος.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα χρειαστεί να συμφωνήσουν με τη χρήση νέων όρων, όπου θα δηλώνεται ρητά ότι τα δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν σε άλλες εταιρείες του Facebook για την εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ