2021-01-09 22:15:33
Φωτογραφία για «GREECE IN USA»: Η πολιτιστική πλατφόρμα που φέρνει την ελληνική τέχνη στη Νέα Υόρκη
Εναρκτήρια δράση της η έκθεση «The Right to Silence? - Δικαίωμα στη Σιωπή;»

Η καρδιά της ελληνικής τέχνης χτυπά δυνατά στην Νέα Υόρκη μέσα από την δράση της νεοσύστατης πολιτιστικής πλατφόρμας «GREECE IN USA». Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία με στόχο την δημιουργία πρότζεκτ μέσω των οποίων αναπτύσσονται σχέσεις αμφίδρομου διαλόγου ανάμεσα σε κορυφαία ιδρύματα και άτομα που συνδέονται ενεργά με την Ελλάδα.

Εναρκτήριο βήμα της πλατφόρμας αποτελεί η ομαδική έκθεση με τίτλο «The Right to Silence? - Δικαίωμα στη Σιωπή;» η οποία εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέες στο πανεπιστήμιο John Jay College of Criminal Justice της Νέας Υόρκης υπό την αιγίδα του ελληννικού υπουργείου Πολιτισμού, και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου 2021.

Μέσα από την έκθεση αυτή, η οποία στηρίζεται σε έρευνα και σε δύο παράλληλες ροές οι οποίες ασχολούνται με τα διαφορετικά πολιτικά γεωγραφικά και πολιτικά πλαίσια, εστιάζοντας στην Ελλάδα και την Κύπρο, θίγονται ζητήματα ποινικής δικαιοσύνης.


Επιμελήτρια της έκθεσης είναι η Σωζήτα Γκουντούνα ενώ συμμετέχουν οι εικαστικοί Μαργαρίτα Αθανασίου, Μαρία Άντελμαν, Στήβεν Αντωνάκος, Κλίτσα Αντωνίου, Kenji Aoki, Λυδία Βενιέρη, Βαγγέλης Βλάχος, Αντώνης Βολανάκης, Αλέξανδρος Γεωργίου, Εύα Γιαννακοπούλου, Κλειώ Γκιζέλη, Χριστίνα Δημητριάδη, Γιώργος Δρίβας, Μαίρη Ζυγούρη, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Πέγκυ Κλίαφα, Πάνος Κοκκινιάς, Γεωργία Κοτρέτσος, Λάππας Αριστείδης, Μανώλης Λεμός-Δασκαλάκης, Ειρήνη Λιναρδάκη, Αριστείδης Λογοθέτης, Μάριον Ιγγλέση, Όλγα Μηλιαρέση-Φωκά & Δέσποινα Δαμάσκου for SPAGHETTO, Μπίλ Μπαλάσκας, Μαργαρίτα Μποφίλιου, Γιώργος Παπαφίγκος, Χαρά Πιπερίδου, Βασίλης Σαλπιστής, Πάνος Σκλαβενίτης, Έφη Σπύρου, Μαρίλια Σταγουράκη, Γιώργος Σταματάκης, Χρυσάν Σταθάκος, Πάνος Τσαγκάρης, Στέφανος Τσιβόπουλος, Νάγια Φραγκούλη, Νίκος Χαραλαμπίδης, Γιούλα Χατζηγεωργίου, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου & Ανθή Μουριάδου, ΚλεοπάτραΧαρίτου, Veronique Bourgoin, Tim D'Agostino, Karen Finley, Geyer Andrea & Sharon Hayes, Steve C Harvey, Ashley Hunt, Richard Kamler, Renee Magnati, Ilan Manouach, Daina Mattis, Juli Susin, καιMischa Twitchin.

Το «GREECE IN USA» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός παγκόσμιας εμβέλειας, ο οποίος προάγει τη γνώση του σύγχρονου και αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό και προωθεί τη διεθνή πολιτιστική συνεργασία και τη κοινωνική συμμετοχή. Η πλατφόρμα εστιάζει στη διάδοση καινοτόμων και μοναδικών προγραμμάτων στον χώρο της τέχνης και της εκπαίδευσης, διερευνώντας την εξελισσόμενη ποικιλομορφία και τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού επιδιώκει να δημιουργήσει και να προκαλέσει νέα, πρωτότυπη σκέψη για τις τέχνες και να προωθήσει τον διαπολιτισμικό διάλογο μέσα από συνεργασίες και σύχγρονες πλατφόρμες έκφρασης. Επικεντρώνεται σε μια σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων η ανάπτυξη και η υποστήριξη της δημιουργικής, ακαδημαϊκής έρευνας με έμφαση στην πολιτιστική πολιτική και την εξωστρέφεια του ελληνικού πολιτισμού, η παραγωγή πολιτιστικών έργων και φεστιβάλ σε συνεργασία με εξέχοντες πολιτιστικούς εταίρους των ΗΠΑ, καθώς και τη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, εργαστηρίων και πολιτιστικών ανταλλαγών μέσω προγραμμάτων φιλοξενίας καλλιτεχνών.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ