2021-01-10 00:40:46
Φωτογραφία για Νέα ανάκριση για την εμπλοκή Γκότση στο σκάνδαλο Folli Follie


Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς μετά την αποκάλυψη των νέων στοιχείων ανέσυρε τον φάκελο από το αρχείο προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα και ως προς τον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Νέα στοιχεία-φωτιά για το σκάνδαλο της Folli Follie φέρνει στο φως η εισαγγελική έρευνα μετά την αποκάλυψη των e-mails που έστειλε ο Νίκος Σάκος προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για την εμπλοκή του τότε προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπου Γκότση, εκτός από τον φάκελο που εστάλη στη Βουλή για την ανάμειξη υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς μετά την αποκάλυψη των νέων στοιχείων ανέσυρε τον φάκελο από το αρχείο προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα και ως προς τον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπο Γκότση σχετικά με τη μη έγκαιρη αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα ανασύρθηκε από το αρχείο και συνεχίζεται γιατί από τη μη έγκαιρη αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής φέρεται να υπέστησαν ζημία οι επενδυτές με αντίστοιχα κέρδη για όσους πίεζαν για την καθυστέρηση της αναστολής και τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie.


Η υπόθεση εμπλοκής ή μη του κ. Γκότση στην υπόθεση της Folli Follie ανάγεται αφενός στην έρευνα που έγινε στις αρχές του 2016 έως το 2017 όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν αποκάλυψε την απάτη της εταιρείας μετά τη δημοσίευση του πορίσματός του fund Quintessential Capital Management (QCM) για τα κακώς κείμενα στην εταιρεία και αφετέρου ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χαρ. Γκότσης δεν ανέστειλε τον Μάιο του 2018 εγκαίρως τη διαπραγμάτευση των μετοχών της.

Από την έρευνα και την εξέταση των εμπλεκομένων καθώς και τη συνεκτίμηση των συμπερασμάτων από την παραπομπή της υπόθεσης ως προς τα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή, στην πορεία της έρευνας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κατάθεση του υπευθύνου ασφαλείας της εταιρείας των Κουτσολιούτσων Ν. Σάκου για όλα όσα αποκαλύφθηκαν για την εμπλοκή του Χ. Γκότση στα emails τόσο μετά την παραγγελία για την εξέτασή του από τον εισαγγελέα Σπ. Παππά όσο και από όσα θα καταθέσει κατά την εξέτασή του για όσα περιλαμβάνονται στα ηλεκτρονικά μηνύματα στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι κατά την ανάκριση της υπόθεσης για τη Folli Follie και κατά τη διάρκεια ειδικού διαχειριστικού ελέγχου εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων ηλεκτρονικά μηνύματα του Ν. Σάκου προς τον μεγαλομέτοχο, τότε, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, όπου γίνεται αναφορά σε παρεμβάσεις υπουργών (Φλαμπουράρης, Χαρίτσης και Στ. Αραχωβίτης) υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ παράλληλα υπάρχει ειδική αναφορά για τον τότε βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα και το ποσό των 80 χιλιάδων ευρώ, για το οποίο ο ίδιος ο πρώην βουλευτής έχει δηλώσει ότι επρόκειτο για χορηγία σε νοσοκομείο της περιοχής στην οποία είχε εκλεγεί .
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ