2021-01-11 15:19:05
Φωτογραφία για Απίθανα ταξίδια με τραίνο.
Αν και σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες ταξιδεύουμε κυρίως με αυτοκίνητο και αεροπλάνο, η αμαξοστοιχία παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε τα υπέροχα τοπία αυτής της τεράστιας χώρας.

Στο Σικάγο ο Philippe ξεκινά με ένα καταπληκτικό τρενάκι, το Loop, το οποίο γλιστρά στο κέντρο της πόλης ανάμεσα από τα εμβληματικά κτίρια της Αμερικής που χτίστηκαν σε αυτή την πόλη. Έκτοτε, ο αγώνας για τα ψηλότερα κτίρια δεν σταμάτησε ποτέ Προορισμός ο μεγαλύτερος σταθμός του Σικάγου, Union Station, για να ξεκινήσει τη θρυλική κατάκτηση της Δύσης, με ένα τρένο που τα παλιά βαγόνια έχουν μετατραπεί σε πολυτελείς σουίτες. Ο Philippe κατεβαίνει στο Wyoming και ανακαλύπτει τη γη των Ινδιάνων , πριν συνεχίσει την πορεία του προς τη Δύση και το θρυλικό Κολοράντο, όπου το τρένο διαδραμάτισε θεμελιώδη ρόλο στη μεταφορά του μεταλλεύματος και την οικονομική άνθηση της περιοχής.

Ακόμα πιο δυτικά, και πάντα στην αναζήτηση για τα όμορφα τοπία, ο Philip φτάνει στη Γιούτα, στο Monument Valley, σε ένα περιβάλλον τόσο απίθανο που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι είναι στον Άρη…


Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής KWANZA (Amazing Train Journeys).

Συνάντηση ανθρώπων κατά μήκος των διαδρομών και ανακάλυψη νέων ονείρων, αυτό είναι το DNA αυτής της επιτυχημένης σειράς, η οποία ανανεώνεται συνεχώς. Επιλέγοντας το τρένο ως μέσο ταξιδιού, επιλέγουμε να ανακαλύψουμε, να ονειρευτούμε … και να συναντήσουμε άτομα από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Ο Philippe Gougler, ο μάρτυρας- ταξιδιώτη μας, είναι πεπεισμένος ότι χωρίς την ανθρώπινη συνάντηση δεν υπάρχει ταξίδι. Σε κάθε χώρα, σε κάθε περιοχή, σε κάθε πόλη, το τρένο είναι το ιδανικό μέρος για να μοιραστούμε τις εμπειρίες της ζωής των απλών αλλά μοναδικών επιβατών. Από τους μετακινούμενους στο Shinkansen στην ομάδα διαλογής αλληλογραφίας της Σρι Λάνκα, ο Philippe συναντά τους ντόπιους και με αυτόν τον τρόπο γνωρίζει την ιδιαιτερότητα και την ανθρωπιά τους.

 

SELECT EPISODES: Απίθανα ταξίδια με τραίνο | ΗΠΑ

     




ertflix.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ