2021-01-11 16:00:32
Φωτογραφία για Οδηγός εγκατάστασης Kodi 18.9 Leia δείτε ελληνικά κανάλια και πολλά άλλα!
Πριν μπείτε στην διαδικασία αυτή να ξέρετε ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος και υπομονή κυρίως για όσους θα ασχοληθούν για πρώτη φορά καθώς οι ρυθμίσεις που θα κάνετε σε αυτό είναι πολλές.Στον οδηγό αυτό θα δείτε πως θα εγκαταστήσετε το Kodi 18.9 "Leia" αλλά και πως θα βλέπετε ελληνικά κανάλια και ταινίες με υπότιτλους.Η νέα μεγάλη έκδοση στο Kodi 18 "Leia" το όνομα το πήρε προς τιμήν της ηθοποιού Carrie Fisher.Η νέα έκδοση περιλαμβάνει πολλές βελτιώσεις και προσθήκες όπως εξομοιωτές παιχνιδιών,ROMs και τηλεχειριστήρια για Retro Gaming οι χρήστες που διαθέτουν το Raspberry Pi δε θα χρειαστεί να εγκαταστήσουν στο Kodi το RetroPie αν θέλετε να παίξετε απλά ρετρό παιχνίδια,ακόμα υποστήριξη DRM (Digital Rights Management), βελτιωμένη νέα μουσική βιβλιοθήκη με περισσότερους και εύκολους τρόπους πλοήγησης,υποστήριξη του συστήματος RDS των ραδιοφωνικών σταθμών,υποστήριξη για Android TV Leanback η λειτουργία Leanback προσθέτει υποστήριξη Google Assistant με δυνατότητα φωνητικής λειτουργικότητας,υποστήριξη Bluetooth, υποστήριξη Blu-ray σε ανάλυσης 4K,8K και HDR.υποστήριξη καρτών μνήμης SD και υποστήριξη μεταγραφής ομιλίας σε κείμενο και πολλά άλλα.Κατεβάστε το Kodi 18,9 "Leia" μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε Windows,Android συσκευές,ios,MacOS,Linux,Raspberry Pi.


(Κάποιες εικόνες υπέστησαν συμπίεση για μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτωσις της σελίδας για αυτό δεν είναι τόσο καθαρές αλλά είναι αρκετά καλές ώστε να προχωρήσετε στα βήματα).

Εγκατάσταση σε Windows

Πηγαίνετε εγκατάσταση του Kodi και επιλέξτε "ISTALLER (32BIT)" ή "ISTALLER (64BIT)" ανάλογα με την έκδοση των Windows που διαθέτετε,μπορείτε και από το WINDOWS STORE αλλά κάποιες φορές εμφανίζει προβλήματα σύνδεσης κτλ.

Αν σας εμφανίσει αυτό το μήνυμα κάνετε κλικ στο "Εγκατάσταση οπωσδήποτε".Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο εγκατάστασης.Στην συνέχεια "Next".

Αν έχετε κάποια παλαιότερη έκδοση του kodi θα σας εμφανίσει αυτό το μήνυμα κάντε κλικ στο "Ναι".

Εδώ επιλέξτε "Full" θα εγκαταστήση κάποια extras όπως video encodes,audio κτλ. στην συνέχεια κάνετε κλικ στο "Next".

Εδώ σας εμφανίζει που θα κάνετε εγκατάσταση το Kodi Κάντε κλικ στο "Next".Και ξεκινάει η εγκατάσταση.

Όταν τελειώσει κάνετε κλικ στο "Run Kodi" και "Finish".

Ρυθμίσεις  Kodi 18 "Leia"

Το παραπάνω κομμάτι αφορά μόνο την εγκατάσταση στα Windows.Μέσα στο μενού του Kodi όταν θα πλοηγήστε στα Windows μπορείτε να πηγαίνετε πίσω με το Backspace.

Στις συσκευές Android,ios κτλ. δεν περιλαμβάνει αυτό το κομμάτι της εγκατάστασης.Άπλα κατεβάσετε την εφαρμογή στο smartphone το tablet ακόμα και σε media box ή σε όποια συσκευή έχει λειτουργικό Android ή iOS,Linux και μετά την εγκατάσταση σας εμφανίζει αμέσως το μενού του Kodi από κει και πέρα η διαδικασία των ρυθμίσεων που θα δείτε παρακάτω είναι η ίδια σε όλες τις συσκευές.

Πηγαίνουμε ρυθμίσεις (Settings).

Και πάμε πρώτα να αλλάξουμε την γλώσσα στα ελληνικά αν δεν θέλετε παραβλέπετε αυτό το βήμα. Πηγαίνουμε "Interface".

Στη συνέχεια "Regional" ➔ "Language" και ψάχνουμε και επιλέγουμε την γλώσσα μας "Greek" και έχουμε το μενού πλέον στα ελληνικά.

Μετά πηγαίνουμε πίσω (με Backspace στα Windows) και επιλέγουμε "Αναπαραγωγή" (Εδώ θα ρυθμίσουμε τους υπότιτλους του kodi)

  "Γλώσσα"  ➔ στη συνέχεια στο ίδιο μενού πηγαίνουμε λίγο κάτω "Γλώσσες για τις οποίες να γίνει λήψη υπότιτλων" Επιλέγουμε τα Αγγλικά αν θέλουμε σαν δευτερεύων γλώσσα πχ. μπορεί να μην βρει ελληνικά οπότε τα αγγλικά είναι μια χαρά,αλλά επιλέγουμε και τα ελληνικά και κάνουμε κλικ στο Εντάξει.

Μετά πηγαίνουμε πίσω στο Σύστημα ➔ Πρόσθετα ➔ Άγνωστες πηγές και ενεργοποιούμε την ρύθμιση αυτή στο μήνυμα που θα σας εμφανίσει λέει απλά ότι θα έχετε απώλεια δεδομένων,θα δει προσωπικά στοιχεία κτλ. Για τα πρόσθετα(Add-ons) άγνωστης προελεύσεως εγώ ξέρω ποια πρόσθετα(Add-ons) βάζω οπότε μην ανησυχείτε δεν θα γίνει κάτι τέτοιο κάντε κλικ στο "Ναι".

Τώρα πηγαίνουμε να εγκαταστήσουμε τα πρόσθετα μας.

Alive.gr

Το πρώτο που θα εγκαταστήσουμε είναι το Alive.gr.Είναι το πρόσθετο(Add-on) για τα ελληνικά κανάλια τα οποία μπορείτε να βλέπετε Live και όχι μόνο διαθέτη όλες σχεδόν τις ελληνικές ταινίες,ελληνικές σειρές,Θέατρο,Εκπομπές,Αθλητικά,Ντοκιμαντέρ,Ραδιόφωνο αλλά και παιδικά μεταγλωτισμένα όλα στα ελληνικά ταινίες σειρές κτλ.

Πηγαίνουμε στο αρχικό μενού και πηγαίνουμε Ρυθμίσεις ➔ Διαχείριση αρχείων μετά επιλέγουμε "προσθήκη πηγής" ή με διπλό κλικ και στο παράθυρο που μας εμφανίζει επιλέγουμε "κανένα".

Και εδώ αντιγράφουμε (Από το πληκτρολόγιο με ctl+c(αντιγραφή) ctl+v(επικόλληση) ή πληκτρολογούμε τον σύνδεσμο http://alivegr.net/master/.(Όπως το βλέπετε αν κάνετε λάθος δεν θα σας συνδέσει).Κάνουμε μετά κλικ στο "Εντάξει".

Στη συνέχεια κάνουμε κλικ στο "master" για να ονομάσετε όπως εσείς θέλετε το συγκεκριμένο πρόσθετο εγώ θα βάλω πχ.Alive.gr για να μπορείτε αργότερα να το βρίσκετε εύκολα ανάμεσα στα άλλα πρόσθετα.Αφού το ονομάσατε κάνετε κλικ στο "Εντάξει" και στη συνέχεια πάλι "Εντάξει".

Πηγαίνουμε στο αρχικό μενού του kodi,Επιλέγουμε "Προσθετά".

Πηγαίνουμε πάνω σε αυτό το κουτάκι(επιλεγμένο μπλε) και το επιλέγουμε ή κάνουμε κλικ (από Windows).

Στο μενού που θα μας εμφανίσει πηγαίνουμε "Εγκατάσταση από αρχείο zip".

Αν το κάνετε για πρώτη φορά θα σας εμφανίσει ένα μήνυμα "Ανενεργός" επιλέξτε ρυθμίσεις και ενεργοποιήστε τις άγνωστες πηγές στην συνέχεια θα σας εμφανίσει ένα μήνυμα "Προσοχή!" κάντε κλικ στο Ναι και αυτό ήταν! 

Μετά πάμε πίσω και κάνουμε πάλι "Εγκατάσταση από αρχείο zip".Αν το έχετε κάνει όπως σας λέω παραπάνω παραβλέψτε αυτή την συμβουλή.

Και κάνουμε κλικ στο Alive.gr (ή όπως αλλιώς το ονομάσατε).Μας εμφανίζει το repository το επιλέγουμε (repository.twilight0.zip μπορεί να έχει διαφορετική έκδοση δεν μας πειράζει αυτό)και περιμένουμε θα μας εμφανίσει πάνω δεξιά ότι το προσθετό(add-on) εγκαταστάθηκε.

Μετά πηγαίνουμε "Εγκατάσταση από αποθετήριο" ➔ Twilight0 Addon Repository ➔ Πρόσθετα βίντεο ➔ AliveGR θα πραγματοποιήσει λήψη του προσθέτου και μετά εγκατάσταση και στη συνέχεια Eντάξει.Και αυτό ήταν αν πάμε στο αρχικό μενού θα μας το εμφανίσει.

Υπότιτλοι

Πηγαίνουμε στο αρχικό μενού Ρυθμίσεις ➔ Αναπαραγωγή ➔ Γλώσσα ➔ Προτεινόμενοι γλώσσα υποτίτλων διαλέγουμε Greek(Ελληνικά).Κάτω αριστερά στην οθόνη υπάρχει ένα γρανάζι επιλέγουμε την λειτουργία για προχωρημένους για να μας εμφανίσει περισσότερες επιλογές στην συνέχεια επιλέγουμε Γλώσσες για τις οποίες να γίνει η λήψη υποτίτλων και επιλέγουμε Greek(Ελληνικά) και τα Αγγλικά αν τυχόν δεν μπορούμε να βρούμε ελληνικούς υπότιτλους.

Στο ίδιο μενού λίγο πιο κάτω βρίσκουμε την επιλογή Προεπιλεγμένη Υπηρεσία Τηλ. σειράς ➔ Λήψη περισσότερων και βρίσκουμε το Subtitles.gr και το Opensubtitles by opensubtitles.

AutoSubs

Με ένα μικρό πρόσθετο, μπορούμε να έχουμε ακόμη πιο γρήγορη εμφάνιση των ελληνικών υποτίτλων στις ταινίες online. Δεν έχουμε παρά στο κεντρικό πάνελ του Kodi, και από την ενότητα των Προσθέτων, να πατήσουμε στην "Αναζήτηση" ➔ Πρόσθετα ➔ αναζήτηση και αναζητούμε το AutoSubs στη συνέχεια επιλέγουμε υπηρεσίες - Autosubs και στη συνέχεια εγκατάσταση.Επιλέγουμε υπηρεσίες Autosbs ➔ Διαμόρφωση ➔ Look for a specific language και επιλέγουμε τα Ελληνικά. Μετά πάμε Exlusions και κάνουμε κλικ στο Εντάξει.

Πρόσθετα (Addons) για ταινίες,σειρές,ντοκιμαντέρ κ.α.

Συμβουλή:Εργαλεία (Tools): Κάθε πρόσθετο έχει αυτή την επιλογή μέσα από το πρόσθετο μπορούμε να κάνουμε συντήρηση το πρόσθετο μας καθαρίζοντας την ¨Cache".Ακόμα μπορείτε να ρυθμίσετε και τους υπότιτλους στο κάθε πρόσθετο ξεχωριστά.

Exodus Redux

Το Exodus Redux είναι ένα πρόσθετο ταινιών εύχρηστο και ποιοτικό από τα καλύτερα πρόσθετα στο kodi.

Πηγαίνουμε στο αρχικό μενού του kodi Ρυθμίσεις ➔ Διαχείριση αρχείων ➔ Προσθήκη πηγής(δεξιά) κάνουμε μετά κλικ στο κανένα και πληκτρολογούμε ή αντιγράφουμε την διεύθυνση και κάνουμε κλικ στο εντάξει βάζουμε και ένα όνομα π.χ Exodus κάνουμε κλικ στο Εντάξει και μετά πάλι Εντάξει .

Μετά πηγαίνουμε πίσω στο αρχικό μενού του Kodi και πηγαίνουμε στα Πρόσθετα ➔ Κουτάκι πάνω αριστερά➔ Εγκατάσταση από αρχείο zip ➔ Exodus ➨ https://i-a-c.github.io ➔ Εγκατάσταση από αποθετήριο ➔ Exodus Redux Repo ➔ Πρόσθετα βίντεο ➔ Exodus Redux ➔ Εγκατάσταση ➔ Εντάξει  και περιμένουμε να κατέβει Και αυτό ήταν πηγαίνετε στην αρχική και το βλέπετε έτοιμο για χρήση.

The Magic Dragon

Εδώ έρχεται ένα άλλο πρόσθετο με μια απίστευτη βιβλιοθήκη τηλεοπτικών σειρών,ταινιών και κινουμένων σχεδίων για την ατελείωτη εμπειρία ψυχαγωγίας σας. Το πρόσθετο Magic Dragon έγινε γρήγορα δημοφιλές στο Kodi μετά την κυκλοφορία του.

Πηγαίνουμε στο αρχικό μενού του kodi Ρυθμίσεις ➔ Διαχείριση αρχείων ➔ Προσθήκη πηγής(δεξιά) κάνουμε μετά κλικ στο Κανένα και πληκτρολογούμε ή αντιγράφουμε από εδώ και κάνουμε κλικ στο Εντάξει βάζουμε και ένα όνομα π.χ Magic Dragon κάνουμε κλικ στο Εντάξει και μετά αν εμφανίσει κάποιο αναδυόμενο (pop up) παράθυρο δεν πειράζουμε κάτι και κάνουμε κλικ πάλι Εντάξει.

Μετά πηγαίνουμε πίσω στο αρχικό μενού του Kodi και πηγαίνουμε στα Πρόσθετα ➔ Εγκατάσταση από αρχείο zip ➔ Magic Dragon ➔ repository.diamond-wizard-repo-8.0.zip και περιμένουμε να εγκατασταθεί,μόλις εγκατασταθεί επιλέγουμε Εγκατάσταση από αποθετήριο ➔ Diamond Build Repo (Primary Server,Main Repo)** ➔ Πρόσθετα βίντεο ➔ The Magic Dragon ➔ Εγκατάσταση. Και αυτό ήταν πηγαίνετε στην αρχική και το βλέπετε έτοιμο για χρήση.

Venom

Δημοφιλές και γρήγορο πρόσθετο για ταινίες και σειρές με μεγάλο περιεχόμενο.

Πηγαίνουμε στο αρχικό μενού του kodi Ρυθμίσεις ➔ Διαχείριση αρχείων ➔ Προσθήκη πηγής(δεξιά) κάνουμε μετά κλικ στο Κανένα και πληκτρολογούμε ή αντιγράφουμε από εδώ και κάνουμε κλικ στο Εντάξει βάζουμε και ένα όνομα π.χ Venom κάνουμε κλικ στο Εντάξει.

Μετά πηγαίνουμε πίσω στο αρχικό μενού του Kodi και πηγαίνουμε στα Πρόσθετα ➔ Κουτάκι πάνω αριστερά ➔ Εγκατάσταση από αρχείο zip ➔ βρίσκουμε και επιλέγουμε Venom ➔ repository.venom-1.12.zip και περιμένουμε να εγκατασταθεί,μόλις εγκατασταθεί επιλέγουμε Εγκατάσταση από αποθετήριο ➔ Venom Repository ➔ Πρόσθετα βίντεο ➔ Venom ➔ Εγκατάσταση.Aν εμφανίσει κάποιο αναδυόμενο (pop up) παράθυρο δεν πειράζουμε κάτι και κάνουμε κλικ πάλι Εντάξει. Και αυτό ήταν πηγαίνετε στην αρχική και το βλέπετε έτοιμο για χρήση.

Fen

Το Fen είναι ένα πρόσθετο για το kodi σταθερό και αντάξιο πρόσθετο,ελαφρύ και εύχρηστο και αξιόπιστο.Ενημερώνεται συχνά και διαθέτη υψηλή ποιότητα στο χώρο.

Πηγαίνουμε στο αρχικό μενού του kodi Ρυθμίσεις ➔ Διαχείριση αρχείων ➔ Προσθήκη πηγής(δεξιά) κάνουμε μετά κλικ στο Κανένα και πληκτρολογούμε ή αντιγράφουμε από εδώ και κάνουμε κλικ στο Εντάξει βάζουμε και ένα όνομα π.χ Fen κάνουμε κλικ στο Εντάξει.

Μετά πηγαίνουμε πίσω στο αρχικό μενού του Kodi και πηγαίνουμε στα Πρόσθετα ➔ Κουτάκι πάνω αριστερά ➔ Εγκατάσταση από αρχείο zip ➔ βρίσκουμε και επιλέγουμε Venom ➔ repository.tikipeter-0.0.3.zip και περιμένουμε να εγκατασταθεί,μόλις εγκατασταθεί επιλέγουμε Εγκατάσταση από αποθετήριο ➔ Tikipeter's Repository ➔ Πρόσθετα βίντεο ➔ Fen ➔ Εγκατάσταση.Aν εμφανίσει κάποιο αναδυόμενο (pop up) παράθυρο δεν πειράζουμε κάτι και κάνουμε κλικ πάλι Εντάξει. Και αυτό ήταν πηγαίνετε στην αρχική και το βλέπετε έτοιμο για χρήση.

Covenant

Πρόσθετο για ταινίες σειρές κτλ. Πολύ δημοφιλές και σταθερό. Mε εύκολο περιβάλλον  για

Πηγαίνουμε στο αρχικό μενού του kodi Ρυθμίσεις ➔ Διαχείριση αρχείων ➔ Προσθήκη πηγής(δεξιά) κάνουμε μετά κλικ στο κανένα και πληκτρολογούμε ή αντιγράφουμε από εδώ και κάνουμε κλικ στο Εντάξει βάζουμε και ένα όνομα π.χ Covenant κάνουμε κλικ στο Εντάξει και μετά πάλι Εντάξει .

Μετά πηγαίνουμε πίσω στο αρχικό μενού του Kodi και πηγαίνουμε στα Πρόσθετα ➨ επιλέγουμε πάνω αριστερά το κουτάκι ➔ Εγκατάσταση από αρχείο zip ➔ βρίσκουμε και επιλέγουμε το Covenant ➔ repocitory.covenantt-0.1.zip ➔ και περιμένουμε να εγκατασταθεί,μόλις εγκατασταθεί επιλέγουμε Εγκατάσταση από αποθετήριο ➔ Covenant Repository ➔ Πρόσθετα βίντεο ➔ Covenant ➔ Εγκατάσταση. Και αυτό ήταν πηγαίνετε στην αρχική και το βλέπετε έτοιμο για χρήση.

 

Tempest

 

Το Tempest είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο για ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι εύκολο στη χρήση, μέσα σε δευτερόλεπτα μπορείτε να βρείτε περιεχόμενο βίντεο. Προς το παρόν, το Tempest λειτουργεί για δωρεάν χρήστες.

Πηγαίνουμε στο αρχικό μενού του kodi Ρυθμίσεις ➔ Διαχείριση αρχείων ➔ Προσθήκη πηγής(δεξιά) κάνουμε μετά κλικ στο κανένα και πληκτρολογούμε ή αντιγράφουμε από εδώ και κάνουμε κλικ στο Εντάξει βάζουμε και ένα όνομα π.χ Tempest κάνουμε κλικ στο Εντάξει και μετά πάλι Εντάξει .

Μετά πηγαίνουμε πίσω στο αρχικό μενού του Kodi και πηγαίνουμε στα Πρόσθετα ➨ επιλέγουμε πάνω αριστερά το κουτάκι ➔ Εγκατάσταση από αρχείο zip ➔ Tempest ➔ repository.tempest-x.x.zip ➔ και περιμένουμε να εγκατασταθεί,μόλις εγκατασταθεί επιλέγουμε Εγκατάσταση από αποθετήριο ➔ Tempest repo ➔ Πρόσθετα βίντεο ➔ Tempest ➔ Εγκατάσταση ➔ Εντάξει. Και αυτό ήταν πηγαίνετε στην αρχική και το βλέπετε έτοιμο για χρήση.

 

Netflix

Στο ανεπίσημο πρόσθετο Netflix Kodi μπορείτε να συνδεθείτε άμεσα στο λογαριασμό σας μέσω email ή κλειδί ταυτοποίησης αν δεν μπορείτε να συνεδθείτε με το email σας. Πολύ μεγάλος κατάλος ταινιών,σειρών αλλά και τηλεοπτικών εκπομπών του Netflix.

 

Πηγαίνουμε στο αρχικό μενού του kodi Ρυθμίσεις ➔ Διαχείριση αρχείων ➔ Προσθήκη πηγής(δεξιά) κάνουμε μετά κλικ στο κανένα και πληκτρολογούμε ή αντιγράφουμε από εδώ και κάνουμε κλικ στο Εντάξει βάζουμε και ένα όνομα π.χ Netflix κάνουμε κλικ στο Εντάξει και μετά πάλι Εντάξει .

Μετά πηγαίνουμε πίσω στο αρχικό μενού του Kodi και πηγαίνουμε στα Πρόσθετα ➨ επιλέγουμε πάνω αριστερά το κουτάκι ➔ Εγκατάσταση από αρχείο zip ➔ Netflix ➔ repository.castagnait-x.x.zip ➔ και περιμένουμε να εγκατασταθεί,μόλις εγκατασταθεί επιλέγουμε Εγκατάσταση από αποθετήριο ➔ TCastagnaIT Repository for Kodi 18.x (LEIA) ➔ Πρόσθετα βίντεο ➔ Netflix ➔ Εγκατάσταση ➔ Εντάξει. Και αυτό ήταν πηγαίνετε στην αρχική και το βλέπετε έτοιμο για χρήση.

Αθλητικά κανάλια

Rising Tides

Το καλύτερο πρόσθετο τόσο σε ποιότητα βίντεο (720p) όσο και σε αξιοπιστία αλλά και ηχητική ποιότητα είναι το Rising Tides.Σε αυτό το πρόσθετο θα δείτε ζωντανούς διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου όπως το Champions League,Premier League, La Liga κ.α.

Πηγαίνουμε Ρυθμίσεις ➔ Διαχείριση αρχείων ➔ Προσθήκη πηγής(δεξιά) ➔ Κανένα(κάνουμε κλικ και βάζουμε με αντιγραφή ή το πληκτρολογείτε όπως σας βολεύει εδώ ) κάνουμε κλικ στο Εντάξει και κάτω βάζουμε το όνομα που θέλουμε εγώ για παράδειγμα βάζω Rising και Εντάξει ➨ Εντάξει.Μετά πηγαίνουμε στο αρχικό μενού του kodi, Πρόσθετα ➔ Στο εικονίδιο (κουτάκι) πάνω ➔ Εγκατάσταση από αρχείο zip ➔ Rising ➔.Rising.Tides-x.x.x.zip. και περιμένουμε να εγκατασταθεί πάνω δεξιά θα μας εμφανίσει ότι εγκαταστάθηκε. Στη συνέχεια πηγαίνουμε Εγκατάσταση από αποθετήριο ➔ Rising Tides Repository ➔ Πρόσθετα βίντεο ➔ Rising Tides ➔ Εγκατάσταση και βλέπετε να κάνει λήψη και εγκατάσταση και είστε έτοιμοι.

Crew

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε NFL, NBA, MLB, UFC, FIFA κ.α. Μην έχετε εγκατεστημένο το Indigo γιατί διμιουργεί προβλήματα στη λειτουργεία του Crew, απλά απενεργοποιήστε το αν θέλετε να συνδεθείτε.

Πηγαίνουμε Ρυθμίσεις ➔ Διαχείριση αρχείων ➔ Προσθήκη πηγής(δεξιά) ➔ Κανένα(κάνουμε κλικ και βάζουμε με αντιγραφή ή το πληκτρολογείτε όπως σας βολεύει εδώ ) κάνουμε κλικ στο Εντάξει και κάτω βάζουμε το όνομα που θέλουμε εγώ για παράδειγμα βάζω Crew και Εντάξει.

 

Μετά πηγαίνουμε στο αρχικό μενού του kodi, Πρόσθετα ➔ Στο κουτάκι πάνω ➔ Εγκατάσταση από αρχείο zip ➔ Crew ➔  respository.thecrew-0.3.1.zip και περιμένουμε να εγκατασταθεί πάνω δεξιά θα δείτε ότι εγκαταστάθηκε.Στη συνέχεια πηγαίνουμε Εγκατάσταση από αποθετήριο ➔ THE CREW REPO ➔ Πρόσθετα βίντεο ➔ THE CREW  ➔ Εγκατάσταση και βλέπετε να κάνει λήψη και εγκατάσταση και είστε έτοιμοι.

Κινούμενα σχέδια & Anime

 

Gogoanime

 

Το Gogoanime είναι ένα νέο πρόσθετο για να παρακολουθείτε anime σε ιαπωνική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους. Το πρόσθετο συλλαμβάνει περιεχόμενο από έναν συγκεκριμένο ιστότοπο ροής anime με το ίδιο όνομα. Κάθε επεισόδιο έχει έναν αριθμό διαφορετικών κεντρικών υπολογιστών για ροή, έτσι οι πιθανότητες του περιεχομένου να είναι εκτός σύνδεσης είναι πολύ χαμηλές.

 

Πηγαίνουμε στο αρχικό μενού του kodi Ρυθμίσεις ➔ Διαχείριση αρχείων ➔ Προσθήκη πηγής(δεξιά) κάνουμε μετά κλικ στο Κανένα και πληκτρολογούμε ή αντιγράφουμε από εδώ και κάνουμε κλικ στο Εντάξει βάζουμε και ένα όνομα π.χ  Gogoanime κάνουμε κλικ στο Εντάξει.

 

 Μετά πηγαίνουμε πίσω στο αρχικό μενού του Kodi και πηγαίνουμε στα Πρόσθετα ➔ Κουτάκι πάνω αριστερά ➔ Εγκατάσταση από αρχείο zip ➔ βρίσκουμε και επιλέγουμε  ➔ repocitory.cywteow-1.1.0.zip και περιμένουμε να εγκατασταθεί,μόλις εγκατασταθεί επιλέγουμε Εγκατάσταση από αποθετήριο ➔ cywteow Add-ons ➔ Πρόσθετα βίντεο ➔ gogoanime ➔ Εγκατάσταση ➔ Εντάξει. Και αυτό ήταν πηγαίνετε στην αρχική και το βλέπετε έτοιμο για χρήση.

 

Hummingbird

 

Το Hummingbird Kodi είναι ένα νέο πρόσθετο για παρακολούθηση anime. Το πρόσθετο υποστηρίζει λίστες Kitsu, MyAnimeList και AniList και παρακολουθεί την πρόοδό σας.

 

Πηγαίνουμε στο αρχικό μενού του kodi Ρυθμίσεις ➔ Διαχείριση αρχείων ➔ Προσθήκη πηγής(δεξιά) κάνουμε μετά κλικ στο Κανένα και πληκτρολογούμε ή αντιγράφουμε από εδώ και κάνουμε κλικ στο Εντάξει βάζουμε και ένα όνομα π.χ  Hummingbird κάνουμε κλικ στο Εντάξει.

 

Μετά πηγαίνουμε πίσω στο αρχικό μενού του Kodi και πηγαίνουμε στα Πρόσθετα ➔ Κουτάκι πάνω αριστερά ➔ Εγκατάσταση από αρχείο zip ➔ Hummingbird  ➔ repository.wilson-magic-x.x.x.zip και περιμένουμε να εγκατασταθεί,μόλις εγκατασταθεί επιλέγουμε Εγκατάσταση από αποθετήριο ➔ Wilson Magic's Kodi Addon Repo ➔ Πρόσθετα βίντεο ➔ Hummingbird ➔ Εγκατάσταση ➔ Εντάξει. Και αυτό ήταν πηγαίνετε στην αρχική και το βλέπετε έτοιμο για χρήση.

 

Κρατήστε ή μεταφέρετε Back up του Kodi

Για να πάρουμε backup όλο το Kodi δηλαδή τις ρυθμίσεις που έχουμε κάνει και τα πρόσθετα που έχουμε προσθέσει για να μην τα ξαναβάζουμε κάθε φορά που το κάνουμε εγκατάσταση από την αρχή,αλλά ακόμη μπορούμε να μεταφέρουμε με αυτόν τον τρόπο της ρυθμίσεις σε ένα άλλο Kodi που είναι εγκατεστημένο σε άλλη συσκευή είτε έχει λειτουργικό Windows είτε Android κτλ.

Στα windows πηγαίνουμε στον σκληρό δίσκο C:(ή εκεί που το έχετε εγκατεστημένο το Kodi) ➨ Χρήστες(user) ➨ (Στο όνομα του χρήστη που έχουμε) ➨ AppData

(Αν δεν τον βλέπετε τον συγκεκριμένο φάκελο τότε αυτός ο φάκελος είναι κρυφός για να τον εμφανίσετε στα windows 7,8,10 πηγαίνετε Προβολή ➞ Επιλογές ➞ Προβολή και επιλέγετε "Εμφάνιση κρυφών φακέλων και μονάδων δίσκων") ➞ Roaming ➞ Kodi ➞ ...

Και επιλέγετε addons και userdata και τα κάνετε αντιγραφή και το αποθηκεύεται όπου εσείς θέλετε αυτό είναι το backup όλου του Kodi.

Στην Android μας συσκευή αν θέλουμε να πάρουμε backup ή να μεταφέρουμε σε αυτήν από τον υπολογιστή της ίδιες ρυθμίσεις και πρόσθετα συνδέουμε την συσκευή μας στον υπολογιστή αν δεν συνδέετε και θέλει (Οδηγούς Drivers) μπορείτε να τους βρείτε εδώ. Αφού συνδέσαμε την Android συσκευή μας πηγαίνουμε Στον υπολογιστή μου και την βρίσκουμε,μετά πάμε Android ➨ data ➨ org.xbmc.kodi-files ➨ kodi και επιλέγουμε τους φακέλους addons και userdata και τα κάνετε αντιγραφή και το αποθηκεύεται όπου εσείς θέλετε ή τα αντικαθιστάτε από το backup που έχετε έτοιμο με τις ρυθμίσεις σας.

Και αυτό ήταν τώρα μπορείτε να απολαύσετε το Kodi 18 "Leia".Καλή σας διασκέδαση!

Αν θέλετε παλαιότερες εκδόσεις του Kodi πηγαίνετε εδώ.

Το άρθρο αυτό είναι καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
technewsingreek
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ