2021-01-11 16:04:21
Φωτογραφία για Τα απίστευτα ζωγραφισμένα χάλια του Antonio Santin
Antonio Santin

3D Ελαιογραφίες με σχέδιο χαλιού     

Οι 3D ελαιογραφίες του Antonio Santin με απόλυτα ρεαλιστικά σχέδια χειροποίητων χαλιών. 

Γεννημένος στην Μαδρίτη το 1978 ο Antonio Santin μεγάλωσε στην Ισπανία όπου και αποφοίτησε από την σχολή Καλών Τεχνών το 2005. Η αρχική του ενασχόληση ήταν η γλυπτική.

Σήμερα κατοικεί μόνιμα στην Νέα Υόρκη και είναι παγκοσμίως γνωστός για τα εξαιρετικά 3D έργα ζωγραφικής με απόλυτα ρεαλιστική όψη χειροποίητων χαλιών, που κατά καιρούς εκτείθενται σε μερικές από τις πιο φημισμένες γκαλερί και μουσεία μοντέρνας τέχνης. 





Αντικρύζοντας ένα έργο του Antonio Santin χρειάζεται αρκετός χρόνος μέχρι να πιστέψει κάποιος ότι πρόκειται για ζωγραφική και όχι για ένα ιδιότυπης πλέξης πραγματικό χειροποίητο χαλί.

Κάθε ελαιογραφία είναι δημιουργημένη με ακρίβεια, τόσο σε μέγεθος όσο και σε αποχρώσεις,  βάσει σχεδίων χειροποίητων χαλιών και οι χιλιάδες "πινελιές" από τις οποίες αποτελείται κάθε έργο δημιουργούν απόλυτα πειστική όψη υφάσματος.



Πέραν της τεχνικής το εικαστικό ενδιαφέρον των έργων του Santin εντοπίζεται στα ...σώματα που φαίνεται να κρύβονται κάτω από τα χαλιά. 



Για την δημιουργία του υπερεαλιστικού αυτού 3D εφέ ο Santin χρησιμοποιεί μια μέθοδο παρόμοια με την τεχνική chiaroscuro που υπήρξε δημοφιλής τον 16ο-17ο αιώνα και βασίζεται στην αντίθεση και τις εναλλαγές φωτός και σκίασης και δημιουργεί την ψευδαίσθηση τριών διαστάσεων.

Στους πίνακες του Santin το αποτέλεσμα αυτής της εναλλαγής, συνδυαστικά με την χρήση φυσιγγίου για την έκχυση του χρώματος πάνω στον καμβά, δημιουργεί ένα οπτικό αποτέλεσμα που περιλαμβάνει πτυχώσεις και εξογκώματα πάνω στην όψη του χαλιού, κάτω από το οποίο φαίνεται να  βρίσκονται ανθρώπινα σώματα. 

Κάθε πίνακας ξεκινά από την φωτογραφία ενός πραγματικού χειροποίητου χαλιού. 

Τα σχέδια που χρησιμοποιεί περιλαμβάνουν σύνθετα μοτίβα με διάφορα γεωμετρικά σχήματα, ενώ κάποια έργα απεικονίζουν ιδιαίτερα ζωηρόχρωμα και πολύχρωμα χαλιά ενώ άλλα πιο "ήρεμα" χρωματικά περιέχουν δύο ή και μόνο ένα χρώμα. 

Για την μεταφορά του σχεδίου στον καμβά ο Santi χρησιμοποιεί λάδια και ακρυλικά που απλώνονται με φυσίγγιο, πινέλο ή με το χέρι και για την ολοκλήρωση κάθε έργου απαιτούνται περίπου δύο μήνες και μεγάλες ποσότητες χρωμάτων.  

Μπορείτε να δείτε πλήθος έργων αλλά και φωτογραφίες από την διαδικασία δημιουργίας τους στο προφίλ του Antonio Santin στο Instagram. 


soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ