2021-01-11 19:54:06
Φωτογραφία για Μέλη οργανωμένης σπείρας εξαπατούσαν επιχειρηματίες
Πάνω από 25.000 ευρώ είχαν βγάλει μέσα σε μόλις πέντε ημέρες τα μέλη μιας οργανωμένης σπείρας που εξαπάτησαν οκτώ επιχειρηματίες και αποπειράθηκαν να κάνουν το ίδιο σε άλλους τρεις στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, παριστάνοντας πολύ γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας.

Οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματα χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών και έκαναν παραγγελίες προϊόντων ή υπηρεσιών. Στην συνέχεια, ισχυρίζονταν ότι κατά λάθος είχαν μεταφέρει στους λογαριασμούς των θυμάτων ποσά με ένα μηδενικό περισσότερο και ζητούσαν να τους επιστρέψουν άμεσα τη διαφορά, επειδή τάχα χρειάζονταν άμεσα τα χρήματα.

Οι οκτώ απάτες και οι τρεις απόπειρες είχαν γίνει στο διάστημα μεταξύ 23 και 28 Μαΐου και από τότε τις ερευνούσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Μολαών σε συνεργασία με συναδέλφους τους του τμήματος Ευρώτα. Τελικά, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες, οκτώ Έλληνες ηλικίας 22 ως 73 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτη σε βαθμό κακουργήματος που έχει ήδη υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης. Η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν και τυχόν άλλα μέλη της σπείρας. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ