2021-01-12 17:10:35
Φωτογραφία για Ρόδος – Κατασκοπεία: Ο κρατούμενος γραμματέας του προξενείου ζητά τα στοιχεία των ερευνών στα κινητά
Μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος τεσσάρων κινητών τηλεφώνων του 35χρονου εκ των οποίων το ένα φέρεται να ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο κι ενός κινητού τηλεφώνου του 52χρονου Αίτημα προκειμένου να του χορηγηθούν όποια στοιχεία έχουν προκύψει από τις μέχρι τώρα έρευνες για την υπόθεση της κατασκοπείας υπέβαλε ο προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές του Ναυπλίου 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο.

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr το αίτημα υπεβλήθη ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου να και αφορά στον έλεγχο που έχει γίνει στις συσκευές του 35χρονου από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών από την 21η Δεκεμβρίου 2020 και έως σήμερα, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενημέρωση επίσης ζήτησε και ο συνήγορος υπεράσπισης του 52χρονου πρώην μάγειρα του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ».

Υπενθυμίζεται πως οι ανωτέρω, κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.


Στην οικία του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένα usb, μια φωτογραφική μηχανή και 4 laptop ενώ από τον 52χρονο έχουν κατασχεθεί δύο κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής» έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος 4 κινητών τηλεφώνων του 35χρονου γραμματέα του Τουρκικού προξενείου εκ των οποίων το ένα φέρεται να ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο κι ενός κινητού τηλεφώνου του 52χρονου.

Πρόκειται για κινητά παλαιάς τεχνολογίας που ήταν απενεργοποιημένα για μεγάλο διάστημα και κατασχέθηκαν για παν ενδεχόμενο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα συγκεκριμένα κατασχεθέντα δεν προέκυψε κάτι το αξιόλογο.

Νεότερες πληροφορίες της «δημοκρατικής» αναφέρουν ότι έχουν προκύψει στοιχεία από τον έλεγχο επικοινωνιών των δύο κατηγορουμένων μέσω της εφαρμογής what’s up τα οποία στην φάση αυτή ταξινομούνται ως προς την σπουδαιότητα τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι φωτογραφίες έχουν ανακτηθεί και ομοίως αξιολογούνται ως προς την σπουδαιότητα τους ενώ ορισμένες βρέθηκαν σβησμένες σε cloud.

Εν τω μεταξύ έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για την άρση του απορρήτου του περιεχομένου των ψηφιακών πειστηρίων καθώς και άρση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας των κατασχεθέντων κινητών τηλεφώνων. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ