2021-01-13 14:31:31
Φωτογραφία για Γερμανία: Αντιδράσεις για την πρόταση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Ο Βαυαρός πρωθυπουργός ζήτησε να εμβολιαστεί υποχρεωτικά το νοσηλευτικό προσωπικό - «Όχι» στο αίτημα από τον υπουργό Εργασίας – Συμφωνούν στην υποχρεωτική ενημερωτική εκστρατεία για τα εμβόλια

Υποχρεωτικό εμβολιασμό του νοσηλευτικού προσωπικού στη Γερμανία ζήτησε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, ανάβοντας «φωτιές» με την πρότασή του.

Ο Μάρκους Ζέντερ ζήτησε να ξεκινήσει η συζήτηση για το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, μιλώντας στην Süddeutsche Zeitung, παραπέμποντας σε δημοσκόπηση της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής, που δείχνει ότι το μισό νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσοκομεία και γηροκομεία δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί. Μάλιστα, σημειώνει ότι αυτό που διακυβεύεται στα γηροκομεία είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας πρότεινε μάλιστα να ασχοληθεί με το ζήτημα το επιστημονικό Γερμανικό Συμβούλιο Δεοντολογίας, που μεριμνά για θέματα ηθικής, κοινωνίας, φυσικών επιστημών, ιατρικής και νομικής και τις συνέπειες για το άτομο και την κοινωνία.


Παράλληλα, πρότεινε να ξεκινήσει εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού, στην οποία θα μετέχουν προσωπικότητες της τέχνης, του αθλητισμού και της πολιτικής.

Έντονη κριτική από τον υπουργό Εργασίας

Στην εντελώς αντίθετη γραμμή βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας Χούμπερτους Χάιλ, που διαφώνησε πλήρως με την επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Ο Χάιλ επιμένει ότι ο εθελοντικός χαρακτήρας του εμβολίου είναι σωστό μέτρο, ωστόσο παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη προσπάθεια για να ενημερωθούν οι πολίτες, και κυρίως το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, για τη σημασία του.

Αντίθετοι στην πρόταση Ζέντερ και οι Φιλελεύθεροι, που του καταλογίζουν ότι με την πρότασή του ρίχνει νερό στο μύλο των αντιπάλων και των αρνητών του εμβολιασμού. Μάλιστα, κάλεσαν την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν να δώσουν απαντήσεις για τη στάση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ευαγγελικό οργανισμό κοινωνικής πρόνοιας Deutsche Diakonie, που διαχειρίζεται μεγάλο αριθμό γηροκομείων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε ολόκληρη τη Γερμανία, το 60%-70% του νοσηλευτικού προσωπικού προτίθεται να εμβολιαστεί. Το ποσοστό είναι ανάλογα με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Αντίθετη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι και η Γερμανική Ένωση Νοσηλευτών (DBP). Η πρόεδρός της Κρίστελ Μπινστάιν αμφισβήτησε τα στοιχεία που δείχνουν απροθυμία του προσωπικού να εμβολιαστεί και ζήτησε στοχευμένη εκστρατεία ενημέρωσης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ