2021-01-14 09:24:41
Φωτογραφία για Ξέχασε τον κωδικό για τον λογαριασμό του και πλέον έχει 2 ευκαιρίες για τα 200 εκατ. του (pics)


Η ιστορία του Stefan Thomas, ο οποίος έχασε τους κωδικούς του Iron Key και δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoins. Μία απίστευτη ιστορία ενός τύπου που τυπικά είναι εκατομμυριούχος, αλλά πραγματικά δεν μπορεί να αγγίξει τα χρήματά του, έφεραν στην δημοσιότητα οι New York Times.

powered by Rubicon Project Ο άτυχος πρωταγωνιστής είναι ο Stefan Thomas, ο οποίος πριν χρόνια είχε πάρει την απόφαση να επενδύσει στα Bitcoin, έχοντας συνολικά 7.002 κρυπτονομίσματα, όμως έχει άλλες δύο ευκαιρίες για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά.

Ο χαμένος κωδικός

Η ιστορία του γεννημένου στην Γερμανία επενδυτή, ο οποίος μένει στο Σαν Φραντσίσκο έχει ως εξής... Όταν τα αγόρασε αυτά τα Bitcoin, μπήκαν σε digital πορτοφόλι σε έναν σκληρό δίσκο που είναι γνωστός ως IronKey, ο οποίος προστατεύεται από τον απαιτούμενο κωδικό ασφαλείας.


Ο Stefan Thomas έγραψε τον κωδικό σε ένα χαρτί, ωστόσο μετά από χρόνια το έχασε, με αποτέλεσμα να μην είναι σίγουρος για το ποιο είναι το password. Μάλιστα, θέλοντας να εξαργυρώσει την αξία των κρυπτονομισμάτων που σήμερα είναι περίπου στα 200 εκατομμύρια ευρώ, στο παρελθόν δοκίμασε ανεπιτυχώς να μπει μέσα, ξοδεύοντας τις 8 από τις 10 προσπάθειες που έχει.

Έτσι, έχει τόσα εκατομμύρια να... κάθονται και να τον περιμένουν, χωρίς εκείνος να μπορεί να κάνει κάτι.

«Θα ξαπλώσω στο κρεβάτι και θα το σκέφτομαι. Μετά θα πάω στον υπολογιστή με μία νέα στρατηγική του τί θα κάνω, δεν θα δουλέψει και θα είμαι απεγνωσμένος ξανά», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι ο μόνος

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν αρκετες. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times από 18,5 εκατομμύρια Bitcoins που κυκλοφορούν, ένα ποσοστό της τάξεως του 20% ενδεχομένως να είναι μπλοκαρισμένο για αυτό το λόγο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ