2021-01-15 00:05:14
Φωτογραφία για Συγκλονιστικό - Αμέτρητοι οι τάφοι για τα θύματα της πανδημίας
Tο Associated Press βρέθηκε στα νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης, όπου θάβονται, σε ξεχωριστό τμήμα, τα θύματα κορωνοϊού της πόληςΈνα οδοιπορικό στα νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν ειδικοί χώροι ταφής για τα θύματα του κορωνοϊού στην πόλη, κάνει το Associated Press.

Μάλιστα όπως αναφέρει ακόμη και μετά τον θάνατό τους οι νεκροί είναι απομονωμένοι.

Η 84χρονη Εύχαρις Γκάνσερ δεν μπορούσε να δει την κόρη της κατά τη διάρκεια της σκληρής -χαμένης- μάχης που έδωσε με τον κορωνοϊό, ούτε στο γηροκομείο όπου αρχικά κόλλησε, ούτε στο νοσοκομείο όπου πέρασε αρκετές εβδομάδες. Το προσωπικό του τμήματος ΜΕΘ ήταν, επίσης, πολύ απασχολημένο για να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις, είπε η κόρη της.

Όταν η Γκάνσερ πέθανε στα τέλη Αυγούστου, το σώμα της τυλίχτηκε σε δύο πλαστικές σακούλες και τοποθετήθηκε σε ένα φέρετρο τυλιγμένο με διαφανή μεμβράνη. Σύμφωνα με τους κανόνες που θέτουν οι Αρχές της πόλης, δεν θάφτηκε δίπλα στον πρώην σύζυγό της, αλλά σε ένα τμήμα του νεκροταφείου που προορίζεται για άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό. Τον τάφο της δεν μπορεί να τον επισκεφθεί -ακόμη- κάποιος.


  «Νομίζω ότι το να πεθαίνεις μόνος με αυτόν τον τρόπο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί», είπε η 45χρονη Μικαέλα Τριανταφυλλίδου, κόρη θύματος, στο Associated Press. «Είδα τη μητέρα μου μόνο για μια στιγμή, από απόσταση στο νεκροτομείο για αναγνώριση… Οι άνθρωποι πεθαίνουν χωρίς κανέναν εκεί γι’ αυτούς, όπως τα σκυλιά».

Εκατοντάδες θύματα του κορωνοϊού έχουν θαφτεί σε ειδικούς χώρους

Μέχρι σήμερα, πάνω από 300 άνθρωποι έχουν ταφεί σε χωριστά τμήματα των νεκροταφείων, σύμφωνα με αξιωματούχους της Θεσσαλονίκης.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: Η Ελλάδα υπέστη μια ανησυχητική οπισθοδρόμηση στα τέλη Οκτωβρίου, όταν η 8μηνη περίοδος ελάχιστων κρουσμάτων έληξε απότομα και τα νοσοκομεία έφτασαν στα όριά τους. Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, και οι γειτονικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας βρέθηκαν στη δίνη του κυκλώνα του κορωνοϊού. Επί εβδομάδες, η πόλη ανέφερε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση ακόμη και με την Αθήνα, παρά το γεγονός πως ο πληθυσμός της είναι περίπου το 1/4 του μεγέθους της πρωτεύουσας.

Τα θύματα κορωνοϊού θα μείνουν θαμμένα για 10 χρόνια

Στην Ελλάδα, σημειώνει το Associated Press, όπου τα περισσότερα νεκροταφεία είναι γεμάτα, τα οστά συνήθως αφαιρούνται μετά από τρία χρόνια ταφής και μεταφέρονται σε οστεοφυλάκια, αλλά τα θύματα κορωνοϊού θα παραμείνουν θαμμένα για 10 χρόνια.

Ο Γιώργος Αβαρλής, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι οι Αρχές ανησυχούν πως οι πλαστικές σακούλες με τις οποίες τυλίγουν τα πτώματα και η διαφανής μεμβράνη ενδέχεται να επιβραδύνουν την αποσύνθεση των σωμάτων των θυμάτων της πανδημίας.

«Απαγορεύεται αυστηρά η ταφή τους οπουδήποτε αλλού», δήλωσε ο Αβαρλής και σημείωσε ότι στο παρελθόν άνθρωποι που πέθαναν από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες θάφτηκαν σε ειδικά τμήματα νεκροταφείων, μια πρακτική που εγκαταλείφθηκε πριν από δεκαετίες. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Lambada sax (Ladynsax )
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Lambada sax (Ladynsax )
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ