2021-01-15 14:42:57
Φωτογραφία για Ερντογάν: Θα μπορούσα να συναντηθώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
 

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, τον Τζο Μπάιντεν και τους S-400

«Οποτε η Ελλάδα μας έχει απευθύνει αίτημα για συνομιλία, έχουμε απαντήσει θετικά. Γι' αυτό και τώρα θα ξεκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές», σχολίασε ο Τούρκος Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο ζήτημα των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, μετά την προσευχή της Παρασκευής.

«Οι επαφές θα πραγματοποιηθούν μέσω των εκπροσώπων μας, αλλά θα μπορούσα να συναντηθώ με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και της Μαρίας Ζαχαράκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος παράλληλα δεν αξιολόγησε θετικά το διαβατήριο εμβολιασμού που ζητά από άλλες χώρες η Ελλάδα για τον κορονοϊό, λέγοντας πως «θα πρέπει να αξιολογηθεί από την πλευρά μας και να αποφασίσουμε αν μπορούμε να το δεχτούμε. Δεν σημαίνει ότι επειδή η Ελλάδα το ζητά, μπορεί και να γίνει».

Aναφερόμενος στις ΗΠΑ και τον Τζο Μπάιντεν, σχολίασε πως κανείς δεν μπορεί να καθορίσει την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας. «Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός. Διαπραγματευόμαστε δεύτερο πακέτο των S-400 με τη Ρωσία».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ