2021-01-15 18:47:44
Φωτογραφία για Γενική Διευθύντρια Υγείας της ΕΕ μιλάει για Γερμανία και εμβόλια


Τα «παράλληλα συμβόλαια δεν είναι δυνατά» υπογράμμισε η Γενική Διευθύντρια Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Κομισιόν ερωτηθείσα σχετικά στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Aυτά τα παράλληλα συμβόλαια, για τα οποία έχει γίνει πολλή συζήτηση, πρέπει να πω ότι ακόμη δεν έχω δει κάποιο και δεν νομίζω ότι ποτέ θα το δω. Είναι κάτι που, κατά την άποψή μου, δεν ισχύει με βάση αυτά που μου έχουν πει», σημείωσε η Σάντρα Γκαλίνα και προσέθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι προτεραιότητα έχουν οι ποσότητες για την Ευρώπη. Εάν ποτέ κάτι τέτοιο υφίστατο, θα ακολουθούσε εμάς, από την άποψη ότι κάθε φιαλίδιο έχει 'κλειστεί' για μία χώρα, γιατί έχουμε αυτό το αναλογικό σχήμα».

«Δεν μπορώ παρά να επαναλάβω αυτό που είπε η Πρόεδρος φον Ντερ Λάιεν: Τα παράλληλα συμβόλαια δεν είναι δυνατά» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον μικρότερο αριθμό δόσεων, που παρέλαβαν αρχικά τα κράτη-μέλη, ανέφερε ότι «ξέραμε ότι οι παραδόσεις θα ήταν λίγες στην αρχή, γι'αυτό ζητήσαμε από τα κράτη-μέλη να προσδιορίσουν τις ομάδες προτεραιότητας». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ