2021-01-16 14:24:51
Φωτογραφία για Ιαπωνία: Εκστρατεία τεστ σε 800.000 κατοίκους στη Χιροσίμα
Το διαμέρισμα της Χιροσίμα (δυτική Ιαπωνία) ετοιμάζεται να ξεκινήσει στην ομώνυμη μητρόπολη την πρώτη εκστρατεία τεστ κορωνοϊού σε μεγάλη κλίμακα, με στόχο 800.000 κατοίκους, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

«Θέλουμε να ταυτοποιήσουμε τα θετικά περιστατικά αρκετά νωρίς προκειμένου να αποτρέψουμε την περαιτέρω εξάπλωση του ιού», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Καζουχίρο Σάιτο, αξιωματούχος του διαμερίσματος.

Διευκρίνισε πως τα τεστ θα διενεργηθούν σε εθελοντές που κατοικούν ή εργάζονται σε ορισμένες συνοικίες της πόλης της Χιροσίμα, που αριθμεί περίπου 1,2 εκατ. κατοίκους.

Έντεκα διαμερίσματα στην Ιαπωνία, στα οποία δεν περιλαμβάνεται εκείνο της Χιροσίμα, έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως τις 7 Φεβρουαρίου, καθώς η Ιαπωνία περνάει το χειρότερο κύμα μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας.

Ο αριθμός των μολύνσεων που παρατηρήθηκαν τον Δεκέμβριο στην πόλη της Χιροσίμα «ήταν σε ένα επίπεδο που θα μπορούσε να απαιτήσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης», εκτίμησε ο κυβερνήτης του διαμερίσματος Χιντέχικο Γιουζάκι, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Chugoku Shimbun.


Η Ιαπωνία επικρίνεται μερικές φορές για τη στρατηγική της που περιλαμβάνει περιορισμένο αριθμό τεστ αντίθετα με τα μαζικά τεστ που διενεργούνται σε άλλες πόλεις.

Οι ιαπωνικές υγειονομικές αρχές υποστηρίζουν πως τα στοχευμένα τεστ, μαζί με τον εντοπισμό των επαφών, είναι μια πιο αποτελεσματική μέθοδος.

Η Ιαπωνία έχει πληγεί σχετικά πολύ λιγότερο από την πανδημία σε σύγκριση με πολλές άλλες περιοχές του κόσμου, με περίπου 4.100 θανάτους από την COVID-19 να έχουν καταγραφεί εδώ και έναν χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ