2012-06-25 01:21:07
Φωτογραφία για Τι ζητούν από τη νέα κυβέρνηση οι επιχειρηματίες
Σοβαρή και υπεύθυνη διαπραγμάτευση των επαχθών όρων του Μνημονίου, αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και φορολογική δικαιοσύνη ζητά η αγορά από τη νέα κυβέρνηση Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου χαιρετίζουν την επιλογή των μελών της νέας κυβέρνησης και υπογραμμίζουν επίσης την ανάγκη λειτουργίας της με τετραετή ορίζοντα, όπως επισημαίνει η Ημερησία.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, επισημαίνει την ανάγκη για «σοβαρή και υπεύθυνη διαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, με βασικά προτάγματα τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, την αποκατάσταση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης».

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, λέει ότι «η τελική επιλογή των στελεχών για τη νέα κυβερνητική περίοδο δημιουργεί αισθήματα αισιοδοξίας και προσδοκιών για ένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό έργο».


Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, υπογραμμίζει πως «έγινε το πρώτο βήμα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και την εξομάλυνση των όρων εξωτερικού εμπορίου της χώρας μας».

Στα θέματα της πρώτης προτεραιότητας αναφέρονται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά, Δημήτρης Μαθιός, και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Γιάννης Ρεκλείτης. Αυτά είναι η παροχή ρευστότητας προς την αγορά, η αναπτυξιακή λογική στο φορολογικό καθεστώς και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παραμένει στον ΠΑΟΚ ο Σάλπι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παραμένει στον ΠΑΟΚ ο "Σάλπι"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ