2021-01-19 12:22:49
Φωτογραφία για «Ανοιγοκλείνουν» τα σύνορα Τραμπ και Μπάιντεν
 Ο Λευκός Οίκος αναγγέλλει άνοιγμα των συνόρων για τους Ευρωπαίους και τους Βραζιλιάνους την 26η Ιανουαρίου, αλλά μια εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν καθιστά σαφές πως δεν θα γίνει Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε χθες Δευτέρα ότι τα σύνορα των ΗΠΑ θα ανοίξουν για τους υπηκόους των κρατών που ανήκουν στον χώρο Σένγκεν, τους Βρετανούς, τους Ιρλανδούς και τους Βραζιλιάνους την 26η Ιανουαρίου, όμως εκπρόσωπος του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε ότι δεν θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο.

Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ανέφερε πως το άνοιγμα των συνόρων θα είχε ως απαραίτητη προϋπόθεση, προς εφαρμογή την ίδια ημέρα, ότι οι ταξιδιώτες θα παρουσιάζουν τεστ PCR για τον νέο κορωνοϊό ώστε να τους επιτρέπεται να επιβιβάζονται στις πτήσεις.

Eκπρόσωπος του Μπάιντεν ανέφερε μέσω Twitter ότι δεν σχεδιάζεται άρση των περιορισμών που ισχύουν την 26η Ιανουαρίου.


On the advice of our medical team, the Administration does not intend to lift these restrictions on 1/26. In fact, we plan to strengthen public health measures around international travel in order to further mitigate the spread of COVID-19. — Jen Psaki (@jrpsaki) January 19, 2021

«Βάσει των συστάσεων της ομάδας ιατρών που μας συμβουλεύει, η κυβέρνηση (σ.σ. του Τζο Μπάιντεν που θα αναλάβει καθήκοντα από αύριο) δεν έχει πρόθεση να άρει τους περιορισμούς την 26η Ιανουαρίου», γνωστοποίησε η κυρία Ψάκι. «Στην πραγματικότητα, σκοπεύουμε να κάνουμε αυστηρότερα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας που εφαρμόζονται στα διεθνή ταξίδια, για να αποτρέψουμε ακόμη περισσότερο την εξάπλωση της COVID-19»,

Για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ο Ντόναλντ Τραμπ έκλεισε τα σύνορα των ΗΠΑ στους ταξιδιώτες από τα 26 κράτη μέλη του χώρου Σένγκεν την 11η Μαρτίου 2020, κατόπιν στους υπηκόους της Βρετανίας και της Ιρλανδίας τη 14η του ιδίου μήνα, κατόπιν σε αυτούς της Βραζιλίας την 24η Μαΐου.

Το νέο αυτό επεισόδιο προστίθεται σε μια άνευ προηγουμένου διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της οποίας ο Ντόναλντ Τραμπ εννοεί να έχει τις ελάχιστες δυνατές επαφές με την ομάδα του Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Τραμπ εξάλλου σκοπεύει να έχει εγκαταλείψει την Ουάσινγκτον πριν από την τελετή ορκωμοσίας του διαδόχου του αύριο.

Οι ΗΠΑ είναι το τρέχον διάστημα αντιμέτωπες με τη χειρότερη φάση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που έχουν γνωρίσει μέχρι σήμερα — οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν ξεπεράσει τους 20.000 τις τελευταίες δέκα ημέρες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ