2021-01-19 23:08:34
Φωτογραφία για Ντουμπάι: Τεράστια αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού μετά τα έξαλλα πάρτι
 

Αντιμέτωπο με μία τεράστια κρίση υγείας, αφού ο αριθμός καθημερινών κρουσμάτων έχει τριπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε lockdown Oι μάσκες… πέφτουν τη στιγμή που πατάτε το πόδι σας στη χώρα. Τα μπαρ είναι γεμάτα όπως το 2019. Οι ινφλουένσερ των social media απολαμβάνουν σαμπάνιες. Οι DJ σπινάρουν τους δίσκους κατά τη διάρκεια των τρέντι brunch.

Το Ντουμπάι των ΗΑΕ αποτελούσε το κέντρο χαλάρωσης μακριά από την πανδημία. Με τα τεράστιά του εμπορικά κέντρα και τον οργασμό ανύψωσης ουρανοξυστών, το Ντουμπάι ήταν ένα κέντρο που «μύριζε» παγκοσμιοποίηση. Παρόλα αυτά, το όνειρο αργοπεθαίνει.

Με την τουριστική περίοδο να βρίσκεται στο ζενίθ της, να νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με το AP. Ο αριθμός καθημερινών κρουσμάτων έχει τριπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα, κάτι που οδήγησε και στο κλείσιμο των πυλών από και προς το Ντουμπάι από τη Βρετανία. Αν και αντιμέτωπο με μία τεράστια κρίση υγείας, το Ντουμπάι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε lockdown.


Αν και οι περισσότερες χώρες έκλεισαν τις πύλες της προς το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, τα ΗΑΕ, τα οποία φιλοξενούν 24.000 Βρετανούς, είχαν 5 καθημερινές απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο προς το Ντουμπάι. Σκηνές… προ-πανδημίας, με τρελά πάρτι κοσμούσαν τις σελίδες των βρετανικών ταμπλόιντ. Με την γενική κατακραυγή από τους βρετανούς πολίτες, οι ινφλουένσερ που βρίσκονταν σε πολυτελή γιωτ με μικροσκοπικά μαγιό και αλκοόλ (μεταξύ άλλων) χαρακτήριζαν τα ταξίδια τους ως «αναγκαία».

Το Ντουμπάι δεν παραπονιόταν για τον τουρισμό. Η πληρότητα των δωματίων στα ξενοδοχεία βρισκόταν στο 71% τον Δεκέμβριο. Η απευθείας πτήση Λονδίνου-Ντουμπάι ήταν η πιο δημοφιλής στον κόσμο την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Γι αυτούς που καταλήγουν από Covid-19 στα ΗΑΕ, η Emirates προσφέρει $1800 για την κάλυψη του κόστους μεταφοράς των θυμάτων στη χώρα τους Με τη χειροτέρευση της κατάστασης στη χώρα, ο τουρισμός μπορεί να επιδείξει σχετική μείωση. Οι ισραηλινοί τουρίστες έχουν εξαφανιστεί λόγω των νέων απαγορεύσεων μετακίνησης λόγω του ιού. Η Βρετανία υποσχέθηκε τη θέσπιση 10ήμερης καραντίνας αυτών που επιστρέφουν από το Ντουμπάι.

Τα ΗΑΕ έχουν αυξήσει τα τεστ για τον κορωνοϊό και, πια, αναφέρουν 256000 νέα κρούσματα και 751 θανάτους. Το Αμπου Ντάμπι, η πιο συντηρητική γείτονα χώρα των ΗΑΕ έχει κρατήσει τα σύνορά της κλειστά. Οι αρχές των ΗΑΕ έχουν, βέβαια, προχωρήσει σε κινήσεις μετρίασης του πανικού, δημοσιεύοντας ανακοινώσεις σε εφημερίδες και μίντια για την τεράστια καμπάνια εμβολιασμού στη χώρα, η οποία όπως αναφέρουν έχει καλύψει το 19% του πληθυσμού. Τα ΗΑΕ προσφέρουν το κινεζικό εμβόλιο Sinopharm σε όλους, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για την αποτελεσματικότητά του. Οσο για τα εμβόλια της Pfizer-BioNTech, η λίστα αναμονής είναι τεράστια. Ακόμη κι αν ο εμβολιασμός των κατοίκων των ΗΑΕ φτάσει το «μαγικό» 70% μέχρι το τέλος του 2021, η Moody’s αναφέρει πως η οικονομία του Ντουμπάι θα χρειαστεί 3 χρόνια για να επανέλθει σε επίπεδα προ-πανδημίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ