2021-01-19 23:19:12
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Τι απαντά ο πρόεδρος του Γεωλογικού μετά τις καταγγελίες φοιτήτριας ότι παρενοχλήθηκε από καθηγητή
Αποφασισμένος να πάει «μέχρι τέλους» την υπόθεση της πρώην φοιτήτριας του ΑΠΘ, η οποία κατήγγειλε χθες με ανάρτησή της στο Facebook ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή του Γεωλογικού, εμφανίστηκε μιλώντας στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του τμήματος, Κώστας Παπαζάχος.

Ο κ. Παπαζάχος καταδίκασε πλήρως το γεγονός και υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει φροντίσει όσο περνάει από το χέρι του για την ηθική αποκατάσταση των ατόμων που βίωσαν τέτοιου είδους κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Αν αποδειχτούν αληθινές οι καταγγελίες, σημαίνει ότι δεν ήμασταν ικανοί σαν τμήμα και σαν πανεπιστήμιο να αποτρέψουμε τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές. Ακόμη χειρότερα, σημαίνει ότι δε φροντίσαμε να διευκολύνουμε τους φοιτητές να καταγγείλουν τέτοιου είδους ηθικά, ποινικά και διοικητικά κολάσιμες πράξεις», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαζάχος αναφέρει ότι το θέμα πρόκειται να πάρει άλλη τροπή και θα συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ενημερώσει τις πρυτανικές αρχές, ώστε το θέμα να το αναλάβει η δικαιοσύνη. Ωστόσο, παραδέχεται ότι αισθάνεται μία ενοχή.


«Όταν διαπιστώνεις κάτι τέτοιο εκ των υστέρων, είναι λογικό να νιώθεις ενοχή. Έχω έναν και μοναδικό σκοπό. Να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθούν τα άτομα. Δε θα σταματήσω. Θα κάνω οτιδήποτε περνάει απ’ το χέρι μου, ακόμα και αν οι εν λόγω πράξεις έχουν ποινικώς παραγραφεί. Η ηθική αποκατάσταση σε τέτοιου είδους ζητήματα, είναι το σημαντικότερο», ξεκαθαρίζει ο κ. Παπαζάχος.

Διαβάστε τη συγκλονιστική καταγγελία της φοιτήτριας:

«Με αφορμή μια καταγγελία από μια αθλήτρια ανοίγουν στόματα που έκλειναν για πολλά πολλά χρόνια. Αυτή η σιωπή έκλεινε μαζί της πόνο, απογοήτευση, κατεστραμμένα όνειρα, και ένα μεγάλο γιατί. Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής μας (σ.σ. Γεωλογικό ΑΠΘ) ο οποίος δεν μου πέρασε ποτέ το μάθημά του αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές. Έκανα καταγγελία στον τότε πρόεδρο της σχολής ο οποίος ήθελε να με βοηθήσει αλλά μου είπε ότι προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες αλλά δεν κατάφεραν κάτι. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τη σχολή μέχρι το 2016 που έμαθα ότι ο εν λόγω «καθηγητής» επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε. Με μεγάλη χαρά ξαναξεκίνησα να διαβάζω και τελείωσα τη σχολή. Σήμερα έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση. Αυτός ο «άνθρωπος» μου στέρησε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, μου εγκατέστησε τον φόβο στην ψυχή μου και με έκανε να μην πιστεύω στη δικαιοσύνη. Είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη που υπέστη τέτοια ταπείνωση. Καταθέτω την ψυχή μου με πλήρη επίγνωση των συνεπειών και είμαι στη διάθεση για περισσότερες πληροφορίες και ενέργειες».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ