2021-01-20 07:56:45
Φωτογραφία για 5 Τρόποι για να αξιοποιήσετε το κενό πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας
Ιδέες και τρόποι για να αξιοποιήσετε διακοσμητικά ή και χρηστικά το κενό σημείο πάνω από τα ντουλάπια στης κουζίνας. 

Πολύ συχνά, εκτός από νέες κουζίνες εργονομικού σχεδιασμού με ντουλάπια έως την οροφή, ιδιαίτερα χαμηλοτάβανους χώρους κλπ, ανάμεσα στο τέλος των επάνω ντουλαπιών και στο ταβάνι μεσολαβεί ένα αρκετού ύψους κενό.

Το σημείο αυτό, καθόλου ευκαταφρόνητο σε διαστάσεις, μπορεί με την κατάλληλη διαμόρφωση να αποτελέσει έναν επιπλέον πολύτιμο απιθηκευτικό χώρο ή να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά διακοσμητικά, αλλά με τρόπο που πραγματικά να ομορφαίνει το σύνολο του χώρου της κουζίνας.  

Καλάθια - Κουτιά

Ο πιο εύκολος τρόπος τόσο για να καλύψετε-γεμίσετε το αντιαισθητικό κενό πάνω από τα ντουλάπια όσο και για να αξιοποιήσετε τον χώρο του. 

Σε μεγάλα καλάθια ή κουτιά που θα τοποθετήσετε σε ολόκληρο το μήκος των ντουλαπιών μπορούν να τοποθετηθούν κάθε είδους σκεύη - αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται συχνά. 



Αισθητικά το αποτέλεσμα είναι ομορφότερο αν το ύψος των καλαθιών - κουτιών που θα χρησιμοποιήσετε καλύπτει το συνολικό ύψος του σημείου, έως το ταβάνι, ενώ τα κλειστά καλάθια - κουτιά είναι ο πρακτικότερος τρόπος αποθήκευσης ώστε τα αντικείμενα που θα τοποθετήσετε σε αυτά να μην σκονίζονται - βρωμίζουν. 



Δημιουργία πρόσθετου ντουλαπιού

Ειδικά σε μικρές κουζίνες στο συγκεκριμένο σημείο μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί ένα πρόσθετο ενιαίο ντουλάπι ή αρκετά μικρότερα, με ξύλινα δοκαράκια - πηχάκια και ξύλο ή πορτάκια ντουλαπιών που να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα της κουζίνας. 



Μια τέτοια πρόσθετη κατασκευή μπορεί να διαμορφωθεί και σαν ανοιχτό ντουλάπι με "προθήκες" μέσα στις οποίες θα τοποθετήσετε καλάθια - κουτιά αποθήκευσης. Ειδικά αν το κενό πάνω από τα ντουλάπια έχει αρκετά μεγάλο ύφος η διαμόρφωση αυτή είναι ιδιαίτερα καλαίσθητη και αλλάζει πραγματικά την συνολική όψη των ντουλαπιών. 



Μεγάλα αντικείμενα

Ένα από τα πιο συχνά διακοσμητικά "λάθη" στον χώρο της κουζίνας είναι η τοποθέτηση στο σημείο πάνω από τα ντουλάπια πολλών, μικρών και χαμηλού ύψους αντικειμένων. Το αποτέλεσμα είναι το κενό να τονίζεται ακόμη περισσότερο αφού σε όλα τα σημεία ο τοίχος πίσω του είναι ορατός. 



Αν θέλετε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε τον συγκεκριμένο χώρο αποκλειστικά διακοσμητικά επιλέξτε μικρό αριθμό και μεγάλου μεγέθους αντικείμενα όπως διακοσμητικά καλάθια και δίσκους που θα τοποθετήσετε κάθετα, κάδρα, μεγάλα βάζα κλπ φροντίζοντας κάποια από αυτά να φτάνουν έως το ταβάνι και να καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα του τοίχου. 



6 Εύκολοι τρόποι για να ανανεώσετε την κουζίνα σας

Φυτά

Το συγκεκριμένο σημείο πάνω από τα ντουλάπια είναι ιδανικός για να τοποθετήσετε φυτά εσωτερικού χώρου. 

Ακόμη και σε κουζίνες χωρίς έντονο φυσικό φως πολύ εύκολα στην φροντίδα τους είδη  όπως ο Πόθος, ο Τηλέγραφος, η διακοσμητική Φτέρη κλπ θα ευδοκιμήσουν χωρίς πρόβλημα ενώ ταυτόχρονα θα γεμίσουν με απόλυτα φυσικό τρόπο το κενό πάνω από τα ντουλάπια.  



Φυτά σε ψάθινα κασπώ σε συνδυασμό με καλάθια για αποθήκευση αντικειμένων είναι επίσης μια πολύ καλαίσθητη επιλογή, ειδικά αν με αυτά καλύψετε το συνολικό μήκος του σημείου πάνω από τα ντουλάπια. 



Διακόσμηση του τοίχου

Επίσης ένας ιδιαίτερα καλαίσθητος τρόπος για να ομορφύνετε το συγκεκριμένο σημείο της κουζίνας. 

Τοποθετείστε στον τοίχο ταιριαστά με το σύνολο του χώρου καδράκια, κεραμικά πιάτα ή κάθε είδους ταιριαστό διακοσμητικό τοίχου.  

Η διακόσμηση αυτής της μορφής μπορεί να συνδυαστεί και με 1-2 μεγάλου μεγέθους αντικειμένα, δεξιά και αριστερά επάνω στα ντουλάπια.  



Γενικά η διακόσμηση του τοίχου στο συγκεκριμένο σημείο είτε την συνδυάσετε και με κάποια αντικείμενα πάνω στα ντουλάπια είτε όχι, είναι από τους πιο καλαίσθητους τρόπους για να "εξαφανίσετε"οπτικά τον κενό χώρο ακόμη και όταν το ύψος του είναι αρκετά μεγάλο. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ