2021-01-20 15:45:27
Φωτογραφία για Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον Στιβ Μπάνον και τον... ράπερ Λιλ Γουέιν


Ένας στενός φίλος του γαμπρού του Τραμπ, ένας δήμαρχος που εξέτιε ποινή για διαφθορά και ένας μηχανικός καταδικασθείς για κλοπή τεχνολογίας ανάμεσα στους ευνοημένους Στο πρώην «δεξί του χέρι» τον Λευκό Οίκο, τον Στιβ Μπάνον, απένειμε χάρη ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες προτού αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τη New York Post, ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ ήταν ανάμεσα στα 73 άτομα που ευνοήθηκαν από τις απονομές χάριτος «της τελευταίας στιγμής» στις οποίες προχώρησε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ αποφάσισε και ανακοίνωσε επίσης την τροποποίηση ποινής επιπλέον 70 άτομων. Μεταξύ των 143 συνολικά ευνοημένων βρίσκεται και ένας στενός φίλος του γαμπρού του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ: Ο Κεν Κάρσον αντιμετώπιζε κατηγορίες για cyberstalking και διαδικτυακή παρενόχληση ατόμων, σε σχέση με το διαζύγιό του.

Ο Τραμπ απένειμε επίσης χάρη στον ράπερ Λιλ Γουέιν που αντιμετώπιζε κατηγορίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο οι οποίες σχετίζονταν με όπλα
. Επιπλέον τροποποίησε την ποινή του ράπερ Κόντακ Μπλακ, αλλά και του πρώην δημάρχου του Ντιτρόιτ, Κουάμε Κιλπάτρικ, ο οποίος εξέτιε ποινή 28 ετών έχοντας βρεθεί ένοχος για διαφθορά. Ο 23χρονος Κόντακ Μπλακ, γεννηθείς με το όνομα Μπιλ Κέιχαν Κάπρι, βρίσκεται σε ομοσπονδιακή φυλακή γιατί έκανε ψευδή δήλωση προκειμένου να προμηθευτεί όπλο.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Τραμπ έδωσε επίσης χάρη στον Έλιοτ Μπρόιντι, ο οποίος δήλωσε πέρυσι ένοχος για παραβίαση νόμων για το λόμπι υπέρ ξένων, και στον Άντονι Λεβαντόφσκι, έναν πρώην μηχανικό της Google που δήλωσε ένοχος ότι έκλεψε απόρρητη τεχνολογία σχετιζόμενη με τα αυτόνομα οχήματα από την εταιρεία.

Εις βάρος του Μπάνον, που υπήρξε καίριος σύμβουλος του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016, ασκήθηκε δίωξη την περασμένη χρονιά για εξαπάτηση υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου, στο πλαίσιο συγκέντρωσης πόρων από ιδιώτες για την ανέγερση του περιβόητου τείχους του Τραμπ στα σύνορα του Μεξικού-ΗΠΑ. Ο Στιβ Μπάνον έχει δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες.

Ο Μπάνον μπορεί ακόμα να διωχθεί σε πολιτειακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη, όπου η προεδρική χάρη δεν έχει ισχύ, δήλωσε στο πρακτορείο ο Ντάνιελ Ρ. Αλόνσο, πρώην εισαγγελέας που πλέον εργάζεται στην δικηγορική φίρμα Buckley. Όπως τόνισε, η εισαγγελία του Μανχάταν ασκεί συχνά δίωξη για παρόμοιες υποθέσεις απάτης.

Ο 38χρονος Λιλ Γουέιν, το αληθινό όνομα του οποίου είναι Ντουέιν Μάικλ Κάρτερ Τζούνιορ, δήλωσε ένοχος σε ομοσπονδιακό δικαστήριο τον Δεκέμβρη για παράνομη κατοχή όπλου και αντιμετωπίζει φυλάκιση 10 ετών. Ο ράπερ με την εκκεντρική εμφάνιση έχει εκφράσει στο παρελθόν υποστήριξη για τις μεταρρυθμίσεις που ήθελε να εισαγάγει ο Τραμπ στη δικαιοσύνη και το σύστημα των φυλακών.

Ο Τραμπ αγνόησε για μία ακόμη φορά τους συμβούλους του

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, αξιωματιούχοι του Λευκού Οίκου είχαν συμβουλέψει τον Τραμπ να μην απονείμει χάρη στον 67χρονο Μπάνον. Μετά από μια μακρά περίοδο ψυχρότητας, οι δύο άνδρες είχαν αναθερμάνει τις σχέσεις τους το τελευταίο διάστημα, καθώς ο Τραμπ αναζητούσε συμμάχους στην προσπάθειά του να στηρίξει τους αβάσιμους ισχυρισμούς του περί εκλογικής νοθείας.

O Μπάνον είναι ένας μόνο από τους πολιτικούς συμμάχους του Τραμπ που έχουν γίνει αποδέκτες της εύνοιά του. Όπως υπενθυμίζει το Reuters, o απερχόμενος πρόεδρος χρησιμοποίησε αρκετές φορές στο παρελθόν την εξουσία του για να επιβραβεύσει τους φίλους του και να τιμωρήσει τους εχθρούς του.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, ο Τραμπ δεν αναμενόταν να απονείμει χάρη στον εαυτό του, ούτε σε μέλη της οικογένειάς του. Επίσης είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δώσει χάρη και στον Ρούντι Τζουλιάνι, τον προσωπικό του δικηγόρο που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αποτυχημένων προσπαθειών του να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ