2021-01-20 17:49:44
Φωτογραφία για «Ξέφραγο αμπέλι» οι παλιές αποθήκες του ΟΣΕ στη Λάρισα. Εικόνες.
ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Όποιος θέλει μπαίνει στις αποθήκες και ο κίνδυνος ελλοχεύει Μεγάλα κτίρια γεμάτα από γκράφιτι, σπασμένες πόρτες, διαλυμένοι φράχτες και μια γκρεμισμένη είσοδος είναι όλα όσα συνθέτουν το σκηνικό. Και γύρω – γύρω κατοικίες.

Κι ενώ η κουβέντα γύρω από τη διαχείριση των θεμάτων που αφορούν στον ΟΣΕ και τις σιδηροδρομικές γραμμές που διασχίζουν τη Λάρισα φουντώνει τις τελευταίες ημέρες, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, το Larissanet.gr δίνει ακόμα μια διάσταση του πολυδιάστατου ζητήματος. Αυτό της κατάστασης των παλιών αποθηκών που βρίσκονται στη Νέα Πολιτεία.

Μεγάλα κτίρια γεμάτα από γκράφιτι, σπασμένες πόρτες, διαλυμένοι φράχτες και μια γκρεμισμένη είσοδος είναι όλα όσα συνθέτουν το σκηνικό. Και γύρω – γύρω κατοικίες.

«Είναι παράλογο να υπάρχουν τόσο μεγάλα κτίρια χωρίς λόγο ύπαρξης πλέον και να βρίσκονται σ αυτήν την άθλια κατάσταση» εξηγούν στο Larissanet.gr κάτοικοι της περιοχής «Το βασικό πρόβλημα είναι πως βρίσκουν καταφύγιο όλοι όσοι θέλουν να κάνουν κάτι παράνομο
. Το δεύτερο ζήτημα είναι πως μικρά παιδιά μπαίνουν στο χώρο με ότι κίνδυνο μπορεί να υπάρχει για την σωματική τους ακεραιότητα αφού δεν είναι σε καλή κατάσταση ούτε τα κτίρια ούτε οι φράχτες. Το τρίτο πρόβλημα αφορά στην αισθητική της περιοχής. Θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί η πόλη και να είναι για παράδειγμα μια όμορφη πλατεία. Ή ένας χώρος δημιουργίας. Κάτι πρέπει να κάνει ο Δήμος σχετικά με αυτό το ζήτημα σε συνεργασία με τον ΟΣΕ» προσθέτουν.

Συνάντηση

Εν τω μεταξύ θετικά φαίνεται πως ήταν τα αποτελέσματα της συνάντησης δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και στελεχών το ΟΣΕ για τα ζητήματα του σιδηρόδρομου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και εκ μέρους του ΟΣΕ συμμετείχαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Κλέαρχος Σπυρίδων Πατέρας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Αθαν. Κοτταράς και η αρχιμηχανικός Γραμμών του ΟΣΕ κα Θάλεια Καλαμπόκη.

Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν την πόλη της Λάρισας και τις εταιρείες του ομίλου ΟΣΕ. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την δρομολόγηση του έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσω ΕΣΠΑ, για την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται από την πόλη. Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση του έργου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δήμου Λαρισαίων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα της άμεσης απομάκρυνσης των ακινητοποιημένων βαγονιών στην περιοχή ελιγμών του ΟΣΕ, στην συνοικία της Νέας Πολιτείας, όπου ως γνωστόν έχουν συμβεί δυστυχήματα και σοβαρά ατυχήματα, με τα στελέχη του ΟΣΕ να ανταποκρίνονται θετικά.

Οι επαφές μεταξύ Δήμου και ομίλου ΟΣΕ θα συνεχιστούν, ενώ σχετικά σύντομα αναμένεται νέα συνάντηση με στελέχη της ΓΑΙΟΣΕ για το θέμα της διαχείρισης των ακινήτων της εταιρείας στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Λάρισας.

Τα προβλήματα που δημιουργεί στην λειτουργία της πόλης η διέλευση των γραμμών και η μεταφορά του Σταθμού Διαλογής σε ιδιόκτητη έκταση του ΟΣΕ στο Κουλούρι, τέθηκαν στην συνάντηση και συμφωνήθηκε να αποτελέσουν αντικείμενο νέων συζητήσεων.

Δείτε εικόνες από τη σημερινή κατάσταση στις αποθήκες του ΟΣΕ στη Λάρισα:

Φωτορεπορτάζ Λεωνίδας Τζέκας

larissanet.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ